Unici si diferiti_bv

Vineri, Alina și Andreea Șerban vă așteptă la Brașov. Până atunci, un fragment din cartea lor UNICI ȘI DIFERIȚI:

***

Ce ai făcut pentru tine în ultimul timp? Ce ai mai descoperit la propria ta persoană? Cum simţi că te desăvârşeşti?

Într‑una din zile, vine la mine o prietenă şi, cu un ton foarte decis, îmi spune că s‑a hotărât că vrea un copil. Am întrebat‑o dacă este îndrăgostită şi ce noutăţi îmi poate spune, pentru că ştiam că nu are un partener. Mi‑a răspuns că este singură, dar că pe ea nu o interesează atât de mult partenerul şi că scopul ei este să aibă un copil, aşa că partenerul nu este prea important.

Am întrebat‑o:

— De ce vrei să faci un copil?

— Pentru că simt că mă împlineşte pe mine, ca persoană.

— Cum? Poţi să‑mi explici mai exact?

La această întrebare, parcă s‑a blocat şi nu putea să‑mi dea un răspuns. Neştiind ce să‑mi spună, mi‑a amintit faptul că are deja o vârstă şi că trebuie să facă un copil.

După două ore de coaching , am ajuns la concluzia că de fapt ea nu dorea un copil. Aceasta era o dorinţă, o convingere a mamei ei. Din acel moment, şi‑a schimbat percepţia şi s‑a relaxat. După trei luni s‑a îndrăgostit şi acum trăieşte o frumoasă poveste de iubire, care o împlineşte, iar anul viitor are programată şi nunta.

Vedeţi, nu întotdeauna acţiunile pe care le iniţiem sunt ale noastre şi nu întotdeauna ne reprezintă… Dar, aşa cum spuneam şi în alte capitole, este mult mai uşor să stai în zona de confort decât să ieşi din acea zonă şi să explorezi propria persoană. Bănuiţi oare câţi oameni cred că se cunosc şi sunt atât de convinşi că au controlul propriei vieţi?