Doctorul Michael Rafael Moreno, cunoscut drept dr. Mike, propune un program structurat în patru cicluri de câte 17 zile. E un program ușor de pus în practică, fără măsuri draconice și diete imposibile. Include, desigur, și suficientă mișcare, chiar dacă nu vă obligă să vă faceți abonament la sala de fitness sau să fugiți în jurul parcului 🙂

    

     

Activitatea Energia consumată
1. Fă comisioane Mersul vioi după hainele date la spălătorie sau cumpărături poate să ardă aproximativ 120 calorii în 30 minute.
2. Foiala Cercetările au arătat că foiala, cum ar fi bătutul din picioare sau frământatul mâinilor consumă suplimentar până la 800 calorii pe zi.
3. Tu deasupra (Pentru femei:) Sări peste poziţia pasivă a misionarului şi treci tu deasupra. Această poziţie decimează 4,5 calorii pe minut.
4. Mersul pe scări Fiecare minut de urcare a scărilor ucide 7 calorii.
5. Din două în două trepte Mersul din două în două trepte arde cu 55% mai multe calorii decât urcatul normal al scărilor.
6. Mişcare pe muzică Cercetările au arătat că persoanele care fac exerciţii fizice pe muzică au o activitate musculară cu 25% mai îndelungată.
7. Masaj între parteneri Un masaj de o oră arde 230 calorii.
8. Sexul O oră de sex pasional ucide 270 calorii.
9. Păşitul Ai putea să arzi aproximativ 100 de calorii în plus în opt ore dacă te plimbi, păşeşti prin birou, în timp ce vorbeşti la telefon sau te învârţi de colo-colo.
10. Sărutatul În fiecare minut în care săruţi pe cineva arzi 1 calorie.
11. Nu comanda din oraş Găteşte în casă. O oră petrecută la bucătărie arde aproximativ 150 calorii. Poţi să arzi jumătate din ceea ce mănânci la cină gătind singur(ă)!
12. Somnul Arzi până la 200 calorii în cursul unui somn de aproximativ 7 ore.
13. Dansul Dansul arde 200 de calorii sau mai mult pe oră, în funcţie de stil.
14. Cercul ”hula-hoop” Nu mai este ceva doar pentru copii. În numai 10 minute poţi să arzi 44 calorii. Plus că, în acelaşi timp, îţi tonifici abdomenul.
15. Săriturile cu coarda 15 minute de sărit coarda ard 170 calorii.
16. Joaca în compania
copiilor
Săritul şotronului poate să ardă 222 calorii în decurs de 30 minute.
17. Antrenarea echipei
puştilor tăi
Activitatea unui antrenor arde între 281 şi 372 calorii pe oră.