In acest weekend, atelierele Saptamanii Psi tintesc atat aspecte practice (somatizari, divort) ale vietii cotidiene, dar si momente esentiale din istoria psihologiei autohtone.

Toate intalnirile se vor desfasura in librariile retelei Carturesti, iar intrarea va fi libera. Workshopurile de vineri debuteaza la 18.30, iar atelierul de sambata de la Brasov incepe de la ora 11. Nu uitati: pana la finele acestei saptamani, cartile de psihologie ale Editurii Trei vor fi reduse cu 25% in toata reteaua Carturestilor. Iata si atelierele de vineri si sambata:

 

  • In cautarea sineluiBucuresti (Verona): Saptamana Psi se incheie in Capitala cu un eveniment special dedicat Psihanalizei si filosofiei.
 Psihanalistul (si directorul general al Ed. Trei) Vasile Dem. Zamfirescu va fi secondat de patru muschetari ai filosofiei: Leonid Dragomir (cel care l-a intervievat in recenta carte De la filosofie la psihanaliza si retur), Valentin Protopopescu si Dorin-Liviu Bitfoi (jurnalisti versati in psihanaliza aplicata) si Horia Patrascu, adept al Terapiei prin Cioran. Intalnirea va fi si un bun prilej de a discuta cartea profesorului Zamfirescu ÎN CĂUTAREA SINELUI, care tocmai a aparut intr-o a treia editie.
  • Cluj-Napoca (Iulius Mall): De ce dragostea este atat de grea?, se intreaba
 Adela Moldovan, psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala. Tot din aceeasi bransa psihologica vine si celebrul Aaron Beck, tradus la Ed. Trei cu o carte ce ne vorbeste despre necesitatea tolerentei si compromisului in cuplu, Iubirea nu e de ajuns.
  • Constanta: Psihologii Iulia Ciorbea, Catalin Nedelcea, Nina Petre si Victoria Pana aduc in discutie un eveniment de viata care a devenit tot mai des odata cu occidentalizarea stilului nostru de viata: Divortul. Cine sufera mai mult?
  • Brasov (vineri): De la psihic la fizic si inapoi. Simptomele si boala din viata noastra vor fi aduse in discutie de Laura Teodora David, lector de psihologie la Universitatea ”Transilvania” și psihoterapeut cu formare in psihodrama.
  • Brasov (sambata, de la 11.00): O privire asupra Contributiilor la dezvoltarea psihologiei romanesti vor
 arunca doua personalitati ale psihologiei autohtone: Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania și Marcela Rodica Luca, profesor universitar la Universitatea ”Transilvania”.