Cum îți poți controla furia când soția/colegul de serviciu de calcă pe nervi? Cum să crești un băiat în spiritul unei masculinități autentice? Care sunt resorturile biologice ale atracției și ruperii relației? Cum să eviți diagnosticarea pripită a copiilor cu ADHD sau autism și ce se întâmplă, până la urmă, în cabinetului unui psihanalist? Aflați răspunsuri la toate aceste întrebări din cele mai noi cărți ”psi” pe care Editura Trei le va aduce la standul său de la târgul de carte Bookfest 2017 (24-28 mai). Intrarea este liberă
10. Terapia supraviețuitoarelor adulte ale abuzurilor sexuale din copilărie. O perspectivă psihanalitică. Cum poți ajuta, într-o terapie/consiliere, o femeie să ”metabolizeze” și să depășească o experiență atât de traumatică? Profesoare și terapeute cu experiență clinică, autoarele americane (Jody Davies și Marcy Frawley) descriu jaloanele abordării terapeutice a unor asemene experiențe devastatoare.
9. Miracolul băieților. Ce pot face părinții și educatorii pentru a transforma băieții în bărbați de excepție. Puternici, protectori, devotați – astfel ar trebui să devină băieții noștri. Cum să-i educi, găsind o cale de mijloc între cultura ”macho” și tendința de a-i efemina? La această întrebare răspunde Michael Gurian, pionier al cercetării diferențelor de gen.
8. Cum să-ți controlezi furia înainte de a te controla ea pe tine. Albert Ellis, celebrul cognitivist american, e de părere că nici explozia mânioasă, dar nici întoarcerea obrazului nu sunt utile atunci când cineva te ”calcă pe nervi”. Cum să-ți aperi punctul de vedere fără să fii totuși agresiv? Găsiți în cartea de față toate metodele utile pentru a deveni mai asertivi și mai echilibrați.
7. Peisaje interioare. Rescrierea istoriei emoționale prin psihoterapie psihanalitică. Formator, supervizor și psihanalist cu experiență, Corneliu Irimia descrie, la modul ficțional, dar cât se poate de realist, parcursul unei relații terapeutice de lungă durată (cu atmosfera, ritmul și nuanțele ei). O bună ocazie de a arunca un ochi în misteriosul cabinet de psihanalist…
6. Ce să faci când ești foarte timid. Ghid pentru copiii care vor să scape de anxietatea socială. Ce faci când copilul tău se blochează atunci când știe că a ajuns în centrul atenției? Povești inspirat ilustrate și tehnici utile și ușor de aplicat împreună cu părinții – cartea este plină de rețete eficiente, pentru a-i încuraja pe cei mici să intre mai ușor în cercul veseliei și prieteniei.
5. Medicul, pacientul său și boala. Aspecte inconștiente în practica medicală. Celebrul psihanalist Michael Balint explică doctorilor (dar și psihologilor) ce resorturi inconștiente se declanșează în cadrul relației pacient-medic. A înțelege, ca medic, de ce pacientul ți-a stârnit anumite reacții afective poate fi un ajutor decisiv pentru evaluarea și vindecarea respectivului pacient.
4. Anatomia iubirii. O istorie naturală a relațiile de dragoste și a destrămării lor. Antropolog și cercetător la Institutul Kinsey, Helen Fisher deznoadă misterele îndrăgostirii spunând o poveste captivantă inspirată de ultimele date din neuroștiințe, psihologie, sociologie și biologia personalității – o carte pe care n-o să vă mai vină s-o lăsați din mână!
3. Trei prieteni, în căutarea înțelepciunii. Un călugăr, un filosof și un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esențiale. Christophe Andre, psihiatrul-vedetă al Franței de azi, și-a invitat doi amici (budistul Matthieu Ricard și filosoful Alexandre Jollien), pentru a dezbate despre libertate, altruism, vinovăție și iertare, emoții și capacitatea de a asculta. Totul, într-un spirit ludic, fără morgă sau moralism.
2. Înapoi la normalitate. De ce copiii sănătoși sunt greșit diagnosticați cu ADHD, autism și tulburare bipolară. A devenit aproape o modă (și nu doar printre psihologi, dar și printre părinți și educatori/învățători) să ”diagnosticheze” una-două copiii care sunt ”mai altfel”. Ce-ar fi să vedem mai întâi zburdălnicia copilului, înainte de a-i pune un ”ADHD” în frunte sau să înțelegem atitudinea introvertită a unor copii, înainte de a-i face ”autiști”?, propune psihologul californian Enrico Gnaulti.
1. Cum să-ți reinventezi viața. Cum să pui capăt comportamentelor negative și să te simți din nou bine. 11 capcane mentale sau ”curse ale vieții” a detectat Jeffrey Young, creatorul psihoterapiei centrate pe scheme. Dependența, excluderea socială, vulnerabilitatea, abandonul sunt doar 4 din aceste 11 capcane mentale – descoperiți-le și eliberați-vă de ele!
Leave a Reply