În această toamnă, Editura Trei atacă noi teme și domenii de specialitate. Ieșim pe piață cu o primă carte de popularizare a neurologiei, venim cu un tratat de referință despre supervizarea clinică, oferim o carte cu soluții ”la cheie” pentru formatori/traineri și lansăm o fascinantă colecție de psihologie jungiană! Iată topul celor 11 (mai precis 14) noutăți editoriale din domeniul psihologiei, educației și neurologiei.
Ne găsiți la GAUDEAMUS în perioada 22 – 26 noiembrie 2017, Romexpo, în Pavilionul Central, nivel 0.00, standul 16 (PROGRAM TÂRG / Miercuri – Duminică: 10 – 20)
11. Transformă-ți adversarii în aliați. Celebrul specialist în tehnici de persuadare Bob Burg explică ce înseamnă să ai cu adevărat influență (fără să ameninți sau să înșeli) și propune un cadru verificat pentru construirea de alianțe la locul de muncă, acasă și oriunde altundeva îți dorești să-i câștigi pe ceilalți de partea ta.
- 10 pași pentru a deveni un părinte (aproape) perfect. Pediatra americană M.E. Renna așază principalele jaloane pentru o educație eficientă: cum să fii autoritar (dar nu dictatorial) în relația cu cel mic, cum să-i fii ”profesor” (și nu ”prieten”), cum să-i impui logica ”consecințelor” și cum să-l lași să învețe din greșeli și să-și urmeze vocația.
- Acasă nu te aude nimeni. Cum să depășești depresia postnatală. Zece mame povestesc în cartea autoarei britanice Carei Aiken despre cum au fost afectate de ”baby blues” și mai ales despre cum au reușit să-și găsească resursele interne și externe pentru a ieși la lumină.
- Mai puțin e mai bine. Cum să ușurezi viața copiilor. Consilier școlar și formator, Kim John Payne este autorul celebrei abordări Simplicity Parenting. Ceea ce înseamnă să expui copiii la cât mai puțin stimuli inutili și copleșitori (meditații, lecții private, jocuri video și televizor) și să le ”aerisești” programul, lăsând să răsară firescul, curiozitatea și spiritul ludic.
- Formarea prin transformare. Dincolo de prelegeri. Profesorul emerit al Univ. din Montreal Harold D. Stolovich și formatoarea din Los Angeles Erica J. Keeps propun un model în 5 pași pentru crearea unor programe eficiente de training, axate pe interactivitate, activități de consolidare și cele mai adecvate strategii cognitive de învățare. O carte ușor de folosit pentru formatori, mentori și educatori!
- Studii despre reprezentările alchimice (C.G. Jung, Opere complete 13) – iată este penultimul volum din integrala operelor jungiene (în traducerea ei românească), o sinteză introductivă referitoare la simbolistica alchimică (occidentală și orientală) și la relevanța psihologică a experimentelor alchimice propuse de filosofii ”oculți”.
- Șase studii de psihologie. Cartea oferă un rezumat captivant al descoperirilor psihologului elvețian Jean Piaget cu referire la dezvoltarea afectivă a copilului, dar și la teme, precum inteligența, limbajul sau simțul moral.
- Bazele supervizării clinice. Doi autori americani cu peste 25 de ani de experiență în formare și supervizare (J.M. Bernard și R.K. Goodyear) prezintă cele mai noi studii din literatura de specialitate, oferind și strategii care conduc la o mai bună desfășurare a supervizării la nivel medical, psihologic și psihoterapeutic.
- În apărarea femeii cavernelor. Povestiri de neurologie evoluționistă. Bun prieten cu Oliver Sacks, Harold Klawans oferă, pe înțelesul tuturor, răspunsuri la întrebări de tipul: De ce mitul ”bărbatului-vânător” este doar un mit? Cum am dobândit capacitatea de a compune muzică complexă și de a citi? De ce în genele noastre a rămas foarte puțin din zestrea Omului de Neanderthal? Etc.
- Religii, valori și experiențe de vârf. Celebrul psiholog umanist Abraham Maslow se întreabă ce au comun stări atât de diverse, precum îndrăgostirea, orgasmul, creativitatea, insight-ul terapeutic, sentimentul sublimului în fața unei opere de artă sau iluminarea mistică…
- Misterele inconștientului colectiv – nu este un titlu de carte, ci este titulatura unei noi și interesante colecții dedicate psihologiei analitice (jungiene și post-jungiene). Lansată în această toamnă colecția include deja trei cărți pline de miez: celebrul volum coordonat de către Jung- Omul și simbolurile sale; notele de la seminarul de psihologie analitică susținut de Jung în 1925 (Introducere în psihologia jungiană); dar și o fascinantă carte semnată de fondatorul psihologiei arhetipale James Hillman – Codul sufletului. În căutarea caracterului și a vocației.
Leave a Reply