Astăzi este prima zi din marea vacanță de vară. Cea mai așteptată și iubită dintre vacanțe vine cu zile însorite petrecute la munte sau la mare, în excursii sau tabere, cu bunicii la țară sau în câte și mai câte locuri care abia așteaptă să fie explorate. Profităm de timpul din vacanță să ne facem amintiri dar și să ne relaxăm. Iar la capitolul relaxare vrem să vă venim în ajutor cu câteva recomandări de lectură perfecte pentru copii. Cărți de aventuri, cu activități sau cărți de colorat publicate de Editura Pandora M în colecțiile PanDA și LITERATI vor face și mai frumoase lungile zile de vară.



Perfecte pentru micuții voștri sunt cărțile din seria De ce… de Gregory E. Lang publicate în colecția PanDA de la Editura Pandora MDe ce un băiat are nevoie de un tată, De ce o fată are nevoie de o mamăDe ce o fată are nevoie de un tată și De ce un băiat are nevoie de o mamă sunt povești ritmate, frumoase și emoționante, care sărbătoresc legătura cu totul aparte dintre părinți și copii.

Nu ratați noua carte din seria Miko – Miko și Soarele de Andreea Iatagan, cu ilustrații de Diana TivuPuii lui Mog. Eu și Mog de Judith Kerr sau cartea de colorat cu simpaticii Pettson și Findus, Pettson și Findus colorează.

Plină de îmbrățișări confortabile și distractive de la animale, Cea mai bună îmbrățișare de Smriti Halls și Alison Brown este perfectă pentru a fi iubită și citită cu voce tare.

O nouă poveste memorabilă de Julia Donaldson, cu o grafică minunată creată de ilustratoarea premiată Helen Oxenbury – Giganticul Hopa-Țop va cuceri inimile tuturor.



Arthur și sfoara de aur de Joe Todd-Stanton, prima carte din Legendara Colecție Brownstone – o aventură palpitantă cu obiecte magice, zei puternici și fiare mitologice care trebuie învinse!

Regele Arthur și cavalerii Mesei Rotunde de Mauri Kunnas – însoțește-l pe Arthur, Mărețul Rege Motan din Logres, în această călătorie într-o lume plină de spirit cavaleresc, darts (!) și domnișoare aflate la ananghie și lasă-te purtat de aventurile lui pline de amuzament.

Din colecția Cine?Ce?Unde? – Istoria lumii – o nouă perspectivă asupra evenimentelor globale, începând din preistorie, antichitate și până în epoca contemporană și Cine este Taylor Swift? – una dintre cele mai de succes și îndrăgite cântărețe a secolului 21.



Basmul cămilelor de Marin Mălaicu-Hondrari – o poveste amuzantă cu obsatacole de trecut, ființe miraculoase și de multe ori enervante și un final cât se poate de fericit.

O poveste de aventuri depănată cu discreție și delicatețe, Când Hitler a furat iepurele roz a fost scrisă de Judith Kerr gândindu-se la propria călătorie, astfel încât copiii ei să cunoască drumul pe care l-a străbătut de la copilărie la maturitate, precum și sacrificiile făcute de părinți, totul pentru a-i proteja pe ea și pe fratele ei.

Edwina Wyatt este o povestitoare ingenioasă, iar Tish e un personaj pur și simplu neobișnuit Împreună ne spun în cartea Tish o poveste despre prietenie, despre cum să lași trecutul în urmă și să descoperi acele locuri din tine care arată cine ești cu adevărat.

O fată pe nume Willow de Sabine Bohlmann este o aventură care șterge încă o dată clișeul vrăjitoarei rele și cocoșate și lasă în urmă căldura unei povești pline de fantezie. În curând în colecția LITERATI de la Editura Pandora M volumul doi din seria Willow.