Acest tărâm al blândeții este un omagiu adus de William Kent Krueger celebrului sciitor american Mark Twain. Este o carte care a fost scrisă după mai bine de 50 de ani de la prima intenție. “Este o poveste pe care mi-am dorit să o scriu de când aveam 11 ani. Eram în clasa a cincea și profesoara ne-a adus o carte, Aventurile lui Tom Sawyer. Ne citea în fiecare zi, după pauza de prânz. Și m-am îndrăgostit de povestea aceea și de personaj, un băiat ca mine, care hălăduia pe malurile Mississippi și avea aventuri extraordinare”, a declarat Krueger.

1932, Minnesota — Școala Lincoln e un loc ostil unde sute de copii amerindieni, orfani sau separați abuziv de familiile lor, sunt trimiși să fie educați. Printre ei se află Odie O’Banion, un băiat orfan, cu mintea ageră, ale cărui isprăvi atrag mânia directoarei.
În urma unui incident, Odie și fratele său, Albert, singurii copii albi din școală, sunt siliți să fugă, luându-i cu ei și pe Mose, un băiat mut din tribul Sioux, precum și pe Emmy, o fetiță rămasă fără mamă. Împreună, pornesc cu canoea pe râul Gilead, în căutarea unui cămin, întâlnind în drumul lor alți oameni în derivă, de la truditori ai pământului și tămăduitori prin rugăciuni la familii dezrădăcinate și suflete pierdute.

„Un roman picaresc plasat în timpul Marii Crize. Amintind de Fructele mâniei și de Huckleberry Finn, Acest tărâm al blândeții este o călătorie atât înăuntrul ființei, cât și în afara ei, o călătorie la capătul căreia descoperi sensul vieții și libertatea.“ – Minneapolis Star Tribune

Acest tărâm al blândeții este o versiune actualizată a Aventurilor lui Huckleberry Finn, dar structurată în felul în care Homer a organizat Odiseea. Fiecare experiență a copiilor este ”oglindită” de o experiență a lui Ulise, din călătoria dinspre Troia către Ithaca.

„Dacă vrei să citești o saga americană de amplă respirație, cu o atmosferă nostalgică, atunci romanul lui Krueger e alegerea perfectă.“ – Entertainment Weekly

Romanul este scris prin juxtapunerea a două voci, matură și tânără. Un povestitor în vârstă, Odie, amintește o vară din urmă cu multe decenii, când avea 12-13 ani. “Îmi place perspectiva bătrânului, amintirile sale și modul în care își percepe sinele mult mai tânăr. Și nu facem toți asta? La maturitate privim înapoi și am vrea să îi vorbim sinelui nostru tânăr, să îi dăm sfaturi  – pe care oricum nu le-ar accepta – ca să știe că până la urmă lucrurile se așază cum e mai bine”, adaugă autorul.

„Amplu, profund și nespus de captivant — cititorii vor savura fiecare pagină.“ – New York Journal of Books

„Minunat scris și dând viață unor personaje memorabile, Acest tărâm al blândeții va învinge timpul.“ – Denver Post

William Kent Krueger este un faimos scriitor american, cunoscut mai ales pentru seria de romane polițiste plasate în Minnesota și avându-l drept protagonist pe Cork O’Connor. Și-a dorit să devină scriitor încă din copilărie, când a scris prima sa povestire. A primit nenumărate distincții, printre care Anthony Award, Minnesota Book Award, Loft-McKnight Fiction Award. Primul său roman de sine stătător, Ordinary Grace (2013), a fost recompensat cu Edgar Award.