Cele trei zile de conferință vor aduce laolaltă psihoterapeuți și cercetători de renume internațional în domeniul tulburărilor de personalitate / tulburări ale dezvoltării sinelui și în domeniul atașamentului, pentru a împărtăși perspectiva teoretică și practică și a răspunde acestor întrebări. De asemenea, avem onoarea să anunțăm prezența lui Bert Powell, MA, co-fondator Cercul Siguranţei / Circle of Security, ca invitat special în cadrul evenimentului.

Vor participa:

Bert Powell – co-fondator al Programului de Educaţie Parentală Cercul Siguranţei
Jerry S. Katz – terapeut, trainer şi supervizor Institutul Masterson din Australia
Joe Coyne – terapeut acreditat Cercul Siguranţei Intensiv, trainer şi supervizor
Caroline Andrew – directorul Institutului Masterson din Australia, terapeut, trainer şi supervizor
Steven K. Reed – terapeut, trainer şi supervizor Institutul Masterson din Australia
Kathryn A. Furst – terapeut, trainer şi supervizor Institutul Masterson din Australia
Jonathan Keeley – Institutul Masterson din RomaniaJonathan Keeley
Lize Ligthelm – terapeut, trainer şi supervizor Institutul Masterson din Australia

Conferința va fi organizată de Institutul Internațional Masterson (IMI), Australia, care este sub tutela Institutului Masterson Internațional din SUA.

IMI Australia este reprezentat de un grup de psihologi care practică o abordare psihodinamică ce se adresează tulburărilor de dezoltare ale sinelui; Această abordare se bazează pe munca de pionierat a profesorilor James Masterson MD și Ralph Klein MD. Profesorul James Masterson a fost Profesor Emerit de Psihiatrie la Universitatea Cornell University Medical School și fondatorul Societății Americane de Psihiatrie a Adolescentului.

Un prim scop al conferinței este să creeze un dialog între două abordări ‘’Intervenția Cercul Siguranței’’ și Abordarea Masterson asupra tulburărilor de dezvoltare ale sinelui. Acest dialog va explora legăturile între stări mentale legate de atașament nesigur/dezorganizat și cum acestea pot conduce la probleme generate de o deconectare între sinele real al adolescentului/adultului și o depresie de abandon care se manifestă la nivel inconștient.

Intervenția Cercul Siguranței reprezintă un protocol recunoscut la nivel international care a ajutat mii de părinți din întreaga lume să devină conștienți de cum propriile stări mentale nerezolvate legate de atașament le influențează tiparele parentale. Transferul intergenerational al atașamentului nesigur/dezorganizat se produce inconștient prin intermediul memoriei procedurale. Abordarea Masterson își are originile într-o serie de cercetări realizate acum mai mult de 60 de ani, care au adus dovezi privind modul în care tiparele de atașament de tip nesigur/dezorganizat devin înrădăcinate din cauza unei depresii de abandon care este trăită la nivel inconștient de adolescenții și adulții care au avut parte de părinți care nu au răspuns într-un mod adecvat nevoilor de atașament în copilărie. Pentru a evita pătrunderea în conștiință a stărilor asociate depresiei de abandon, persoana evită să-și activeze sinele real, iar acesta se retrage în umbra.
Cu alte cuvinte, putem oare înțelege relația dintre atașamentul nesigur și dezorganizat în copilărie și cum acesta poate genera o depresie de abandon manifestată la nivel inconștient care blochează accesul persoanei la sinele său real?
Al doilea scop al conferinței este acela de a prezenta moduri practice de lucru în terapia cu persoanele care au probleme cu stima de sine, modalități care au fost dezvoltate de James Masterson și Ralph Klein pentru a ajuta pacienții să acceseze depresia de abandon și să elibereze astfel blocajul în calea conectării cu sinele real. Această conferință își propune să răspundă nevoilor terapeuților care vor să înțeleagă modalități de a-și ajuta pacienții să își acceseze sinele real. Prin urmare, această conferință poate fi de mare ajutor clinicienilor care lucrează în domeniul sănătății mentale, fie ei psihologi, psihiatrii, asistenți sociali sau consilieri. De asemenea, poate fi de ajutor oricărei persoane care dorește să exploreze relația dintre dezvoltarea timpurie și dificultăți în dezvoltarea sinelui real (probleme de stimă de sine sau tulburări de personalitate).

Conferința se va desfășura în limba engleză și nu va fi asigurată traducere.

Conferinţa este în proces de acreditare Colegiul Psihologilor din România.

Link pagina conferinței: https://masterson-institute.com/

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/7201054926630296

Partener media: Cafe Gradiva

Vă așteptăm!