Cei interesați de zona ”psi” vor avea partea în acest an de lecturi incitate despre psihogenealogie, tulburări de personalitate, violență domestică, interpretare de vise, parenaj, cuplu și bani etc.
În primăvara acestui an, vom publica o carte pe o temă tot mai prizată în ultimii ani în mediul ”psi”: este vorba despre ”Psihogenealogia” (după ediția din 2012 a cărții ”Psychogénéalogie” semnată de psihoterapeuta franceză Anne Ancelin Schützenberger, profesor emerit la Universitatea din Nisa). O carte despre cum să ne asumăm propria istorie personală și familială și cum să punem puțină ordine în ”șantierul” lăsat de înaintașii noștri.
Un volum pe o temă puțin tratată în cărțile de psihoterapie existente pe piața de la noi este Iluzia iubirii. De ce se întoarce femeia maltratată la agresorul său?, un volum al terapeutului american David P. Celani, autor care a mai fost tradus la Trei cu ”Plecarea de acasă”). Noua traducere se referă la ce se întâmplă în mintea femeilor bătute și a abuzatorilor, precum și la abordările terapeutice ale cazurilor extrem de dificile ale victimelor abuzului domestic.
O carte utilă și necesară pentru psihologii și psihoterapeuții de la noi este cea a recunoscutului psihiatru și psihanalist american (născut la Viena) Otto Kernberg: Tulburările grave de personalitate (Severe Personality Disorders: Psychotherapeutic Strategies). Un volum cu descrieri clare ale celor mai bune tehnici pentru tratarea pacienților ”borderline”, ”narcisici”, ”antiosociali” etc.
Dacă titlurile de mai sus vor apărea toate în colecția de Psihologie/Psihoterapie, vă dezvălui acum un tilu care apare chiar în această lună, în colecția ”Psihologia pentru toți”: Limbajul viselor, de medicul și psihologul austriac Wilhelm Stekel, o carte cu multe vise interpretate și cu savuroase materiale onirice erotice. Vă puteți convinge citind un fragment în avanpremieră (despre visul unui judecător infidel) pe CafeGradiva.
În fine, în colecția de psihologie practică vor apărea cărți pe teme incitate (nu voi dezvălui autorii și titlurile, ca să mai lăsăm loc și pentru surprize):
– despre cum poți să fi un PĂRINTE EFICIENT;
– despre câteva exerciții utile pentru a vă antrena și PROTEJA CREIERUL;
– despre cum să gestionezi BANII ÎN CUPLU;
– despre cum să-ți ”FACI NOROCUL” etc. etc.
Leave a Reply