O înduioșătoare poveste de dragoste, Cactusul de Sarah Haywood te învață că uneori trebuie să spui da imprevizibilului. Susan Green e precum un cactus: nu te poți apropia prea mult de ea. Îi place ordinea și detestă să fie luată prin surprindere. La 45 de ani, crede că viața ei e perfectă. Are un apartament în Londra, ideal pentru o singură persoană; o slujbă sigură care se potrivește cu înclinația ei pentru organizare; și un aranjament personal ce îi aduce atât beneficii culturale, cât și intime. Dar când își pierde mama și află că ea însăși va deveni mamă, cea mai mare frică a lui Susan se adeverește: începe să piardă controlul. În scenă intră Rob, prietenul destul de ciudat, dar bine intenționat al fratelui ei. Pe măsură ce sarcina avansează și spirala vieții ei se învârte tot mai repede, Susan e uimită să găsească un sprijin în acest bărbat. Poate chiar va învăța să se iubească mai mult și va avea șansa să găsească dragostea adevărată, dacă întâmpină viața cu brațele deschise.


O carte amuzantă, spirituală, cu teme atent gândite: prietenia, relația mamă-fiică, secrete de familie, relația dintre frați, maternitatea și găsirea iubirii. De asemenea, romanul ne arată ce se întâmplă cu o persoană obsedată de control atunci când pierde… controlul. Susan Green este agitată, obsedată de control și nu conștientizează niciodată prețiozitatea ridicolă pe care o afișează, dar este, în mod ciudat, simpatică și amuzantă. „Delicioasa Susan m-a făcut să râd în hohote“, spune actrița Reese Witherspoon, protagonista fimului Cactusul, care va fi difuzat de Netflix.


„Povestea emoționantă și încântătoare a unei femei care, de la o existență solitară, disciplinată, ajunge să trăiască o viață complicată, dar plină de iubire.“ – Booklist

„Un roman savuros, ce o are în centru pe adorabila Susan.“ – Publishers Weekly

Sarah Haywood a studiat dreptul la Kent University și Chester College of Law, apoi a lucrat ca avocat consultant. Deține o diplomă în scriere creativă la Manchester Metropolitan University. Locuiește la Liverpool, împreună cu soțul său, cei doi fii ai lor și două pisici roșcate. Cactusul (traducere de Roxana Aneculăesei) este romanul ei de debut, fiind în curs de publicare în peste 25 de țări. A fost nominalizat la The Authors’ Club Best First Novel Award și va fi ecranizat de Netflix, cu Reese Witherspoon în rolul principal.