Editura Trei a publicat de curând volumul Codul Twyford de Janice Hall – desemnat Crime & Thriller Book of the Year la British Book Awards, un roman diabolic de inteligent și exasperant de original, pentru iubitorii de jocuri de cuvinte, puzzle-uri și povești despre mântuire.

“O premisă delicioasă și o execuție inteligentă… cu o secțiune finală de virtuoz.” – New York Times

Ce legătură poate fi între dispariția unei profesoare și un cod ascuns într-o carte pentru copii?

Acum 40 de ani, Steven „Smithy“ Smith a găsit o carte pentru copii plină de însemnări și note misterioase, scrisă de Edith Twyford, o autoare căzută în dizgrație. Profesoara lui credea că e vorba despre un cod secret inclus în toate romanele lui Twyford, iar când ea a dispărut pe neașteptate, Smithy a rămas convins că avusese dreptate. Ieșit din închisoare după o condamnare lungă, Smithy se hotărăște să investigheze misterul. Într-o serie de fișiere audio salvate pe un iPhone vechi, el înregistrează discuții cu prieteni din copilărie și amintiri despre evenimentele care l-au dus în cele din urmă la închisoare. Însă curând devine clar că Edith Twyford nu e o simplă scriitoare căzută în uitare. Codul Twyford ascunde un secret important, iar Smithy s-ar putea să fi găsit cheia.

“Plină de nenumărate indicii, acrostihuri și piste false, această captivantă vânătoare de comori pentru restabilirea adevărului este minunat de înșelătoare și cu totul seducătoare.” – Publishers Weekly

Codul Twyford este un tur de forță – un puzzle cu adevărat complex, cu indicii reale de rezolvat, toate spuse cu vocea nesigură a unui protagonist cu o istorie sfâșietoare. „Sunt doar un bătrân într-o mașină veche, vorbind în telefonul lui fii-su.”, spune Steven, care a învățat să citească în timp ce era încarcerat, după ce a descoperit că în căruciorul de la biblioteca închisorii nu se găsea doar marfă de contrabandă, ci „era plin de comori care așteptau să fie descoperite.”

“Un labirint neobișnuit și complex. Întru totul originală, aceasta este o poveste care te hipnotizează, cu un final extraordinar.” – Booklist 

Janice Hallett a lucrat ca jurnalist și specialist în comunicare guvernamentală. A scris articole și discursuri pentru secretariatul guvernului britanic, Ministerul de Interne și Departamentul pentru Dezvoltare Internațională. Entuziasmul ei pentru călătorii a dus-o de mai multe ori în jurul lumii, din Madagascar în Galapagos, din Guatemala în Zimbabwe, Japonia, Rusia sau Coreea de Sud. Dramaturg și scenarist, a scris comedia shakespeariană feministă NetherBard și este coautoare a lungmetrajului Retreat. A mai scris romanele The Appeal și The Christmas Appeal.