Alan Bradley a publicat acest prim roman, “Placinta e dulce la sfirsit”, la vârsta de 70 de ani. Cartea s-a bucurat de un succes teribil din partea cititorilor, a fost tradusă în lumea întreagă (36 de limbi) şi a fost recompensată în 2007 cu Premiul Dagger, care se acordă romanelor poliţiste.
Au urmat numeroase alte distincţii: Arthur Ellis Award (2010), Spotted Owl Award (2010), Agatha Award (2009), Dilys Award (2009). Timp de 16 săptămâni a făcut parte din New York Times Bestseller Lists, iar în prima jumătate a anului 2009 s-a clasat constant pe locul întâi al celor mai bune vânzări de ficţiune pe site-ul amazon.com.
Plăcinta e dulce la sfârşit face parte dintr-o serie de cinci romane, serie a cărei protagonistă este Flavia de Luce.
Alan Bradley trăieşte în Canada, a publicat numeroase poveşti pentru copii, precum şi o carte de memorii (The Shoebox Bible, în 2004) şi a lucrat ca jurnalist în presa canadiană.

«Puneţi laolaltă în mintea unei fetiţe de 11 ani abilităţile deductive ale lui Sherlock Holmes, talentul pentru chimie al lui Marie Curie şi zelul lui Dr. Jekyll – această fetiţă se numeşte Flavia de Luce şi este eroina unei cărţi pline de mister, farmec şi experimente. Dialogurile spumoase, umorul de bună calitate şi personajele pitoreşti continuă să te înso- ţească multă vreme după ce ai pus cartea la loc, în raft.» Discovery Channel