“Femeile sînt mai puternice psihic şi au, de aceea, capacitatea de a recunoaşte că au o problemă” – Vasile Dem. Zamfirescu, intervievat de Gazeta sporturilor

– Este cititul în sine o terapie?
Cititul cărţilor de psihologie practică poate fi o terapie în sensul că oferă cunoştinţele indispensabile pentru schimbarea psihică. Dacă înţeleg de unde vine o problemă, de exemplu eşecul repetat în relaţiile de cuplu, am mai multe şanse să ies din repetiţie.

Aveţi o carte preferată dintre cele zece care vor apărea cu Gazeta Sporturilor? De ce aceasta este preferata dumneavoastră?
Dintre cele 10 cărţi din colecţia pe care o coordonez, publicate de Gazeta Sporturilor, preferata mea este “Cum să ne purtăm cu personalităţile dificile”. O consider cea mai clară, cea mai bună descriere a personalităţilor “accentuate” pe care le întîlnim foarte des în viaţa cotidiană. Citind‑o, ţi se oferă mijloacele să recunoşti un nevrotic, (isteric sau obsesional), un paranoic, un pervers sau un psihopat. Mai mult, eşti sfătuit competent de cei doi autori francezi, ambii psihoterapeuţi cu experienţă, cum să abordezi eficient personalităţile dificile, pentru ca relaţia cu ele să funcţioneze.

De ce femeile par mai atrase de acest gen de literatură decît bărbaţii?
Femeile sînt mai puternice psihic şi au de aceea capacitatea de a recunoaşte că au o problemă, pe care doresc să o rezolve. Bărbaţii sînt mult mai orgolioşi (citeşte “slabi”) şi au, deci, mai puţin curaj să se uite în oglinda cărţilor de psihologie.

Fragment dintr-un interviu acordat de Vasile Dem. Zamfirescu cotidianului “Gazeta sporturilor”. Citeste interviul integral aici

Incepand de miercuri, 13 aprilie, Gazeta Sporturilor şi Editura 3 vor aşeza pe tarabe Top 10 cărţi esenţiale care te ajută să evoluezi. Cărţi din domeniul psihologiei, volume scrise de specialişti de clasă mondială, bestseller-uri care să sprijine dezvoltarea personală, motivarea, înţelegerea mai bună a întîmplărilor din viaţa noastră.

Previous

Reduceri de 30% la Gaudeamusul din Piața Unirii-Cluj

Next

Orfanii psihoterapiei

2 Comments

  1. Bogdan Ramona

    Buna seara! Ma numesc Ramona si sunt din Oradea. Astept cu nerabdare ziua de miercuri cand apare si cartea de Psihologie Practica impreuna cu ziarul Gazeta Sporturilor. Cartile sunt superbe, dar din pacate, am ratat primul numar. As dori si va rog frumos sa imi spuneti cum as putea intra in posesia cartii ,,Cartea gesturilor”.
    Va multumesc foarte mult si astept un raspuns de la dvs.!
    O noapte buna va doresc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén