Ai nevoie de o ”trusă” cu instrumente, pentru a croi sau a ajusta relația de cuplu? Ai vrea să îmbunătățești felul în care te raportezi la cei din familie sau la colegii de serviciu? Ți-e temă să dai curs unor relații mai intime, ca să nu devii prea vulnerabil? Vrei să înțelegi de ce o relație care megea strună s-a frânt parcă ”din senin”?
Participă la cele trei zile ale evenimentului ” FII BINE CU TINE” (23-25 septembrie) pentru a găsi nu neapărat răspunsuri de-a gata, cât căi personale pentru a-ți pune întrebările adecvate și a găsi pe cont propriu soluțiile care ți se potrivesc.
Vino la Cărturești-Verona și întră în dialog cu trei psihoterapeute experimentate din echipa Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT). Află tot ce voiai să știi despre îmbunătățirea relațiilor și vindecarea rănilor din trecut, participând la atelierele din Săptămâna PSI – FII BINE CU TINE, ce se vor desfășura începând cu orele 18.30 la Cărturești-Verona. Evenimentele sunt organizate de ISTT în colaborare cu Editura Trei. Intrarea la evenimente este liberă!
Program evenimente – Librăria Cărturești-Verona (București)
23 septembrie (miercuri) – ora 18.30
Roxana Agafiței: Busola drumeției în doi: ce ne ghidează, ce ne înstrăinează. ”Dacă ceva funcționeză, fă mai mult! Dacă ceva nu funcționează, fă ceva diferit!” Sunt două principii foarte simple, dar atât de greu de pus în practică, mai ales când vorbim despre relații. Anumite obiceiuri, credințe, atitudini sau cuvinte pot crește și susține relația, după cum altele o pot eroda. Te invităm să vorbim despre ele, să demontăm mituri, să folosim informații venite din cercetările de calitate și să reflectăm, fiecare, la propria relație: continuăm cu ce facem deja sau încercăm (îndrăznim) ceva diferit?
Roxana Agafiței este psihoterapeut, membru al ISTT, susținător pasionat al ideii că “acolo unde apar probleme, se ivesc întotdeauna și soluții”. Ca om și profesionist, crede că faptul de a putea privi la propriile traume și de a îmbrățișa vulnerabilitățile personale este ceea ce îi face pe oameni să fie în mod real puternici, oferindu-și astfel șansa la o viață fericită, cu sens, și la relații sănătoase.
24 septembrie (joi) – ora 18.30
Adela Mihalcea: Cât de departe este aproape? Cum depășești tema de intimitate. Intimitatea este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care o putem avea cu altcineva. Nimic nu se compară cu posibilitatea de a împărtăși cele mai profunde gânduri și sentimente cu celălalt, de a ne arăta pe deplin, pentru a fi văzuți și cunoscuți. Totuși, de multe ori, teama este mai mare, ne blochează, ne face să ne retragem, să tăcem și să lăsăm privirea în jos. Și, cu cât ne dorim mai tare să ne apropiem, cu atât ne îndepărtăm mai mult. Putem ieși din acest impas ca să ajungem să ne bucurăm de o intimitate reală care, uneori, poate rămâne doar la stadiul de vis?
Adela Mihalcea este psihoterapeut format în terapii scurte centrate pe resurse și soluții. Curiozitatea de a descoperi noi fațete ale personalității umane au făcut-o să fie interesată de diverse abordări terapeutice (experiențială, narativă, transgenerațională), dar cel mai mult a fost fascinată de terapia traumei, abordare care oferă posibilitatea de a ne regăsi acea parte a propriei identități ce a fost pierdută sau uitată în urma unei experiențe traumatice.
25 septembrie (vineri) – ora 18.30
Diana Vasile: Din senin… Se întâmplă tot felul de lucruri într-o relație, aparent din senin: ne întâlnim, apare chimia, se ițesc conflictele, se rezolvă disensiunile… Uneori, tot din senin, dispare chimia, dispar conflictele și se dizolvă și relația! Sau, spun unii învățați, fii ”zen” și vei găsi soluții la toate problemele! Așa că m-am gândit să explorăm împreună seninul și să ne luminăm… Ce este, cum se manifestă, cum îl păstrăm, cum lucrează pentru noi!
Diana Vasile este psihoterapeut și conferenţiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucureşti şi la Universitatea din Bucureşti. Interesul său se centrează pe reechilibrarea psihică şi dezvoltarea personală a celor care au trăit experienţe stresante şi traumatizante. În ultimii 8 ani a obţinut o înţelegere profundă şi o îmbinare originală a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relaţii şi familie, a terapiilor scurte şi a metodei constelării intenţiei.
Mai multe detalii despre lectorii Săptămânii PSI – FII BINE CU TINE puteţi afla de pe site-ul www.psihotrauma.ro.
Leave a Reply