Christine Lucas, eroina celebrului roman Inainte sa adorm de S.J. Watson, si-a gasit chipul holywoodian – Nicole Kidman.

Bestsellerul international, publicat de Editura Trei in colectia Fiction Connection, va ajunge pe marile ecrane la inceputul anului viitor. Mai multe staruri de la Holywood, intre care Kate Winslet, Cate Blanchett, Helen Hunt sau Meg Ryan, si-au dorit sa joace rolul Christinei, dar producatorii filmului au desemnat-o pe Nicole Kidman pentru aceasta interpretare.

   

   

   

Romanul va fi regizat de Rowan Joffe, cunoscut publicului mai ales ca scenarist al filmelor The American (cu George Cloony in rolul principal) si 28 Weeks Later (cu Jeremy Renner, Rose Byrne si Robert Carlyle). Productia filmului este semnata de Ridley Scott (American Gangster, Gladiator, Kingdom of Heaven). Filmarile vor incepe spre sfarsitul acestui an.

De curand, cartea Inainte sa adorm a fost nominalizata pentru Premiul Desmond Elliott, care se acorda romanelor de debut in Marea Britanie. Castigatorul va fi anuntat pe 28 iunie.

Intriga romanului suna cam asa:

Are 47 de ani si e scriitoare. Se trezeste in fiecare dimineata nestiind unde se afla. O forma rara de amnezie o impiedica sa retina informatii mai mult de 24 de ore. Crede ca are cu 20 de ani putin, ca este singura si ca are intreaga viata inainte. Dar descopera ca locuieste cu sotul ei, Ben si ca majoritatea deciziilor importante din viata sa au fost deja luate. Doctorul ei o sfatuieste sa tina un jurnal care o ajuta sa-si recompuna amintirile de la o zi la alta. Dar intr-o zi deschide jurnalul si citeste: “Sa nu ai niciodata incredere in Ben”.
Oare ce tip de accident a adus-o in aceasta stare?
In cine sa aiba incredere?
De ce ar minti-o Ben?
O cheama Christine. Jurnalul vietii ei se numeste Inainte sa adorm.
Ai intrat deja in viata ei.

In 2008, S.J. Watson era un ORL-ist de 30 si ceva de ani, care lucra cu copiii surzi. El s-a inscris la un curs de sase luni organizat de Faber Academy destinat celor care doresc sa invete sa scrie romane. Trei ani mai tarziu, Watson face senzatie pe scena literara internationala cu romanul Inainte sa adorm. Autorul a inceput si a abandonat, rand pe rand, alte 20 de romane inainte de a gasi ideea acestui roman