Romanul unei pasiuni mistuitoare și incandescente, Iubiri meteorice (traducere de Diana Alina Ene) explorează povestea unei mari iubiri, fragilitatea trecerii timpului și setea de libertate care ne însoțește neîncetat în viață. O scriitură elegantă, în perfectă armonie cu povestea, cu portrete frumoase de femei.

Când îți întâlnești jumătatea perfectă, simți imediat, o recunoști, este inexplicabil, inima bubuie în piept și trupul se aprinde. Ignorând trecutul, preceptele și credințele adânc înrădăcinate, ne îndreptăm, cu capul în jos, cu inima bătând și cu un zâmbet prostesc pe buze, în singura aventură care merită trăită. Asta li se întâmplă și personajelor create de Éloïse Cohen de Timary în Iubiri meteorice.

Într-o seară, într-un bar clandestin din arondismentul XVIII din Paris, Marianne îl cunoaște pe Virgile, peisagist talentat, imprevizibil și bisexual. Atracția e reciprocă și cei doi se îndrăgostesc nebunește unul de altul. De pe străzile din Paris pe plajele din Bretania, dragostea lor are gustul acrișor și sec al margaritei, aroma iodată a stridiilor, a vinurilor fine și a nopților nebune; în fundal se aud Patti Smith și Janis Joplin, iar dragostea plutește în aer.

Pasiunea îi devorează, îi îmbată, inimile lor ard de dragoste, de făgăduințe – „imaginează-ți un copil cu ochii tăi dragostea mea, va fi cel mai frumos”. Dar pasiunea, oricât de incandescentă este, poartă cu ea laturile întunecate: dincolo de îndoieli și temeri, de despărțiri fulgurante și regăsiri incandescente, mai există un rău, imbatabil.

„Cred că poveștile pe care le scriu spun multe despre cine sunt eu. În Iubiri meteorice există mâncăruri sofisticate, vinuri bune, o atmosferă de sărbătoare, de veselie, flori, cărți… pe scurt, tot ceea ce iubesc eu în viață. Și apoi, personaje care luptă pentru visurile lor, pentru dorințele lor, oricare ar fi obstacolele ce li se ivesc în cale.“ – Éloïse Cohen de Timary

„După Babylone Underground, debutul său apreciat de public, Eloïse Cohen de Timary reușește, cu multă delicatețe și o scriitură poetică, să ne ofere un nou roman profund și emoționant, ce explorează o temă universală dar nemuritoare, plasată în zilele noastre.“ – Livres Hebdo

Éloïse Cohen de Timary s-a născut la Paris, în 1982. Are o diplomă în științe politice și este jurnalistă și redactor. Babylone Underground reprezintă debutul ei literar. Iubiri meteorice este al doilea roman al său.