𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐓𝐫𝐞𝐢 și 𝐋𝐢𝐛𝐫ă𝐫𝐢𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐂𝐢ș𝐦𝐢𝐠𝐢𝐮 vă invită 𝐥𝐮𝐧𝐢, 𝟖 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎 la evenimentul de lansare a cărții “𝐎𝐦𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐮 ș𝐢 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭𝐢𝐜𝐞” de 𝐃𝐨𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐚𝐧

Vor vorbi:
Autor: Prof. Dr. 𝐃𝐨𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐚𝐧
Invitați: Prof. Dr.𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐃𝐮𝐥𝐜𝐚𝐧, Prof. Dr. 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨ș 𝐈𝐥𝐢𝐞𝐬𝐜𝐮
Moderator: 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮


Un pacient devine portocaliu după ce mănâncă aproape doi ani doar morcovi, un tânăr se îndrăgostește și se logodește cu un… săpun, iar altul, “înghițitorul de mănuși”, le devorează în momentul extazului erotic. O pacientă îi încredințează terapeutei sale secretul înainte de a muri, iar alta scapă de amintirea violului. Acestea sunt doar o parte dintre cele treisprezece cazuri terapeutice prezentate de psihiatra Doina Cosman într-o inedită culegere de povestiri. Dincolo de “exotismul” cazurilor, cartea istorisește o serie de întâlniri umane și empatice între tămăduitor și suferind. Axat pe o patologie diversă și centrat asupra spațiului cultural românesc, volumul ilustrează, pentru publicul larg, modul complex în care interacționează psihiatrul cu pacienții săi. Autoarea prezintă detalii vii și explicații necesare despre diagnostic, medicație și intervenții psihoterapeutice.

𝐃𝐨𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐚𝐧, prof. univ. la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, este medic primar psihiatru și psihoterapeut acreditat în terapie cognitiv comportamentală de Institutul Albert Ellis din New York și Colegiul Psihologilor din România. Este membru de onoare al Asociației Mondiale de Psihiatrie și al Asociației Mondiale de Psihiatrie Socială. În anul 2011 a fost distinsă cu Medalia Kraepelin-Alzheimer a Universității Ludwig Maximilian din München.