În săptămâna 11-14 aprilie va avea loc SHORT. Festival de proză scurtă, organizat de Fundația Cărturești. Trei scriitori publicați la Editura Trei vor fi invitați în cadrul evenimentelor care se vor desfășura în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

               Iată când și unde vă puteți întâlni cu cei trei autori:

BUCUREȘTI | Cărturești Modul

               Vineri, 12 aprilie, ora 19:00

Gabriel Florin Macsim & Mihai Mateiu & Mihaela Buruiană în dialog cu Matei Martin

Momente muzicale: Radu Osaciuc (Dimitri’s Bats)

TIMIȘOARA | Cărturești Mercy

               Vineri, 12 aprilie, ora 18:00

Remus Boldea & Adriana Jderu în dialog cu Tudor Crețu

Momente muzicale: K-lu

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 11:30

Iulian Tănase & Dorica Boltașu în dialog cu Tudor Crețu

Momente muzicale: Amalia Gaiță


Remus Boldea (născut în 1993, la Motru) este absolvent al Facultății de Filosofie din București. În 2019 a participat la cursul de creative writing ținut de Florin Iaru și Marius Chivu. A publicat proză scurtă în Revista de Povestiri în cadrul atelierelor Creative Writing Sundays. În 2020 a participat la o tabără de scenaristică sub îndrumarea lui Igor Cobileanski. Împreună cu Marius Aldea a scris scenariul unui film de lungmetraj care așteaptă să fie produs. A râs și tata reprezintă volumul lui de debut.

Mihai Mateiu (născut în 1976, Târgu-Mureș) lucrează din 2004 în organizarea de evenimente culturale. A fondat Someș Delivery, unul dintre cele mai influente proiecte legate de spațiul public din Cluj, și Flux Project, un start-up prin care facilitează experiențe culturale pentru angajații din companii. Scrie, cu pauze mari, proză scurtă. Începând din 2003, povestirile lui au apărut în reviste culturale, în original sau în traducere. A fost inclus în antologiile Az év műfordításai (2008), The Aesthetica Creative Works (2009), Best of: proza scurtă a anilor 2000 (2013), Der Osten ist eine Kugel (2018), 16 prozatori de azi (2018). Volumul oameni, publicat în 2011, a fost bestseller al editurii Casa de Pariuri Literare.

Iulian Tănase (n. 1973) este scriitor, trainer de creative writing și storytelling, realizator de podcast (RSS Reloaded). A absolvit Academia de Studii Economice în 1999 și Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, în 2010. A lucrat 15 ani în presa satirică (Academia Cațavencu și Revista Kamikaze) și 14 ani la Radio Guerrilla. A publicat poezie (IubitafizicaAdoraDumneziac și altele), proză scurtă (Teoria tăceriiAbisaUn animal necunoscut și alte patruzeci de povestiri), roman (Oase migratoareMelciclopedia) și literatură pentru copii (Aventurile lui Sacha în Castelul FermecatAventurile lui Sacha în Țara Instrumentelor Muzicale Imaginare și altele). A primit un premiu pentru poezie în Germania (Hubert Burda Preis, Offenburg, 2009) și un premiu pentru proză în Austria (1+1+1=1 Trinität, Graz, 2011). Are doi copii, Adora și Sacha, și două pisici (Madam și Tsontso).