Povața înțeleptei Katherine Hepburn către tânărul și nesăbuitul Michael Jackson

O anecdotă simpatică, istorisită de Jane Fonda, autoarea unei cărți despre seninătate și sănătate la bătrânețe – Floarea vârstei:

  

Regretatul meu prieten şi cântăreţ Michael Jackson a petrecut câteva zile pe platourile unde se filma Pe heleșteul auriu (1981), vizitându-le și urmărindu-i pe Katharine Hepburn și pe tata jucând.

Între două filmări, Hepburn a ţinut morţiş ca Michael să-şi tragă un scaun lângă ea ca să-i povestească una-alta. Una dintre istorisiri a fost despre Laurette Taylor, una dintre cele mai mari actriţe americane de teatru. Katharine o văzuse pe Taylor la începutul carierei când fusese “absolut sclipitoare” în piesa Menajeria de sticlă, de Tennessee Williams. După câţiva ani, când Taylor era deja renumită, Katharine a revăzut-o în acelaşi rol.

Magia dispăruse”, a spus, privindu-l scrutător pe Michael, ca să fie sigură că era atent. ”Era prea mare, îşi pierduse apetitul. Păcat, păcat, păcat”.

Era o lecţie importantă pentru Michael, starul în devenire.

Hepburn nu m-a bătut niciodată la cap cu înţelepciunile ei. Dar când eram împreună peste zi, strecura câte ceva care să-mi dea de gândit şi să mă ambiţioneze. 

Previous

„Care e cea mai importantă femeie din viața ta, dragule?“

Next

Albastrul e pentru fecioare. ”O poveste frumoasă, frumoasă, frumoasă”

1 Comment

  1. Athina Costea

    Daaa, ce sa va mai povestesc ! E foarte ,,,inteleapta” , nevoie mare ! Doar SE CREDE mai ,,inteleapta” decat acest INGER. I-ar fi suris sa fie binecuvantata cu INALTA INTELEPCIUNE a LUI MICHAEL. NESABUIT este cine ii arunca astfel de MIZERII, acum,la ,,adapostul” absentei LUI, si asta o fac DOAR LASII , JOSNICII . Si apoi, nu se intelege clar cine era prea mare, cine ,,isi pierduse apetitul”. Si TERMINATI ACUM cu astfel de MIZERII aruncate peste acest INGER care NU a aruncat mizerii NIMANUI !! RUSINE !! Sa-i omagiati CREATIA INEGALABILA pe toate planurile ( artistic, umanitar ) NU VRETI sau nu aveti chef, va trage in jos o LENE CRUNTA !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén