Clubul pentru suflet – Puterea coincidentei

Editura TREI si 121.ro te invita la Clubul pentru suflet. Descopera in fiecare luna o noua carte pe teme de dezvoltare personala, psihologie si autocunoastere. Ne intalnim, citim, discutam si incercam impreuna sa parcurgem drumul spre sufletul nostru.

Coincidenta semnificativa este o intalnire bulversanta si uneori infricosatoare intre lume si sinele nostru. Ceva se intampla in lumea exterioara si se potriveste exact cu ceea ce avem chiar acum nevoie, aratand ca natura noastra umana si mama natura sunt doua fatete ale aceleiasi monede. Nimic nu este intamplator…

In luna mai, 121.ro si  Editura TREI iti propun o intalnire interactiva pe marginea cartii Puterea coincidentei. Cum ne arata viata ceea ce avem nevoie sa stim – de David Richo din colectia Psihologia Practica.

GAZDELE INTALNIRII: Daniela Fugaru Kammrath, redactor sef 121.ro
si
Mirela Horumba, psiholog, consilier, psihoterapeut

Te asteptam astazi marti, 15 mai, ora 18:30 la libraria Carturesti din AFI Palace Cotroceni

Te asteptam cu drag!

Daca ai intrebari suna-ne la 021 311.17.59 sau trimite-ne un e-mail la: iohanna.purdea@121.ro

PARTENERI:
Asociatia Studentilor la Psihologie si Stiintele Educatiei

DETALII despre Puterea coincidentei. Cum ne arata viata ceea ce avem nevoie sa stim – de David Richo

O femeie comanda o rochie rosie la un magazin si ii e trimisa una neagra. Cand sa semnaleze eroarea, sora ei o anunta ca mama lor a murit.

Coincidenta semnificativa este o intalnire bulversanta si uneori infricosatoare intre lume si sinele nostru. Ceva se intampla in lumea exterioara si se potriveste exact cu ceea ce avem chiar acum nevoie, aratand ca natura noastra umana si mama natura sunt doua fatete ale aceleiasi monede. Nimic nu este intamplatora

Clipele de coincidenta ne cer sa acordam atentie celor ce urmeaza sa se intample pe drumul nostru, in viitorul apropiat sau putin mai indepartat. Din acest punct de vedere, lovituri dureroase pot deveni momente de tranzitie pline de gratie, iar opririle pot deveni trepte. Atenti la destinul nostru, il urmam deliberat in loc de a-i rezista, a ne plange de el sau a ne regreta in vreun alt fel soarta, acceptam sensul in care se roteste roata vietii si gasim o semnificatie in ceea ce pare a fi o intamplare.

Puterea coincidentei te va ajuta sa interpretezi o serie de intamplari similare, sa accepti fortele benefice din jurul tau, sa intelegi cum poti fi calauzit prin evenimentele vietii de visele tale, sa iti folosesti imaginatia creativa in alegerile pe care le faci si sa traiesti in conformitate cu cele mai profunde trebuinte si dorinte ale tale, asa cum ti le dezvaluie coincidentele semnificative.

David Richo, terapeut, profesor si autor, doctor in filosofie, sustine seminarii pe tot cuprinsul Statelor Unite. A scris How to be an Adult in Relationships si The Five Things We Cannot Change.