De la autoarea bestsellerului Mincinoşii, E. Lockhart, am publicat un nou titlu  care pune in scris in mod savuros o analiză inteligentă a eternei dileme adolescentine: să te adaptezi şi să fii acceptat sau să ieşi în evidenţă, riscând să fii respins. Scadaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks este un manifest despre puterea feminină, amuzant şi antrenant.

Scandaloasa poveste a lui frankie landau banks

Să aruncăm o privire, pentru inceput, la viata lui Frankie Landau-Banks: la 14 ani face parte din Clubul De Dezbateri, este „Iepuraşul” lui tata si o fetişcană cam tocilară. La 15 ani devine o tipă trăsnet, dar cu o limbă ascuţită şi o dispoziţie arţăgoasă. A, da…şi un nou iubit. Nu mai e genul de fată care să accepte un „nu” ca răspuns. Mai ales când „nu” înseamnă să nu fie primită în societatea secretă a iubitului ei, destinată exclusiv sexului masculin si când sunt de făcut atâtea şi atâtea farse 🙂 Iar la 16 ani Frankie este deja ceea ce am putea numi o posibilă infractoare de geniu. Descoperă ce pune la cale in povestea ei sacadaloasa!

Odată cu Frankie Landau-Banks, E. Lockhart creează un personaj de neuitat. Adolescenţii vor fi încântaţi de comportamentul ei rebel şi de întrebările ei pătimaşe despre gen şi putere, indivizi şi instituţii şi cum să te îndrăgosteşti fără să te pierzi pe tine însuţi. — Booklist

„Îl plăcea. Era masiv. Aducea mai mult a bărbat decât alţi băieţi de vârsta lui. Îi plăcea camera lui dezordonată, înţesată cu teancuri de cărţi. Îi plăcea să-l vadă pe terenul de lacrosse, unde era vedetă. Nu-i venea a crede că o place pe ea, fiindcă în perioada aceea încă aducea mult a puş­toaică deloc în largul ei, sfrijită, cu picioare prea lungi, cu maxilarele proeminente şi părul zburlit, dar Porter zicea că lui i se părea că-i amuzantă şi că are ochi frumoşi.”

E. Lockhart este autoarea romanelor Dramarama, The Boyfriend List, Fly on the Wall şi The Boy Book. De asemenea, a scris Cum să fii o fată rea (în curs de apariţie la Editura Trei) împreună cu Lauren Myracle şi Sarah Mlynowski. N-a fost niciodată membră a vreunei societăţi secrete. Oricum, nu ne-ar mărturisi aşa ceva :). Vizitaţi-o online la www.e-lockhart.com. De aceeaşi autoare, la Editura Trei a apărut romanul Mincinoşii. Romanul Scandaloasa poveste a lui Frankie-Landau Banks a fost finalist National Book Award 2008 şi a fost nominalizat la Premiul Michael L. Printz 2009.