14123621_1079728355438912_1797895849_oCamelia Cavadia, autoarea romanelor Vina (Editura Trei, 2015) şi Măştile fricii (Editura Trei, 2016), se întâlneşte cu cititorii români din Londra, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 12.30, la Wembley Library. Evenimentul este organizat de grupul de voluntari „Romanians love books!” şi Brent Libraries.

Camelia Cavadia va dialoga cu cititorii săi şi se vor putea achiziţiona cărţi cu autograf direct de la autoare. Intrarea este liberă.
”Cărțile sunt făcute să circule, e clar, dar bucuria este nemărginită atunci când te iau și pe tine cu ele în călătoria lor. Răspund cu mare emoție invitației grupului de voluntari «Romanians love books!» din Londra de a participa la lansarea cărților mele în Anglia. Mă bucură faptul că în curând voi avea posibilitatea să-i întâlnesc pe cititorii români de acolo și să le mulțumesc pentru interesul arătat cărților mele. Când în urmă cu un an și jumătate editura Trei îmi împlinea visul de a deveni scriitor, n-am bănuit nicio clipă că acest vis mă va purta prin lume și mi-o va arăta prin ochii cititorilor. Sunt profund recunoscătoare grupului de voluntari «Romanians love books!» din Londra pentru invitație, dar și lanțului de biblioteci Brent Libraries, datorită cărora românii din Diaspora au acces la cărțile mele.” – Camelia Cavadia

 

vina-1Vina este “un roman despre povara fericirii (chiar aşa!) şi chinul permanent al demonicului de a surpa – prin patologia patimii oarbe – iubirea curată, armonia conjugală, farmecul divin al copilăriei şi nobila condiţie de părinte. Un debut surprinzător prin precizia arhitecturii narative şi siguranţa rotirii caruselului cu multe şi subtile relaţii psihologice”, spune Dan C. Mihăilescu despre romanul de debut al Cameliei Cavadia.

 

Măştile fricii este o carte despre modul în care traumele din comastile-friciipilărie ajung să ne domine şi să sufoce maturitatea. O poveste care probabil reprezintă realitatea multor familii de aici şi de aiurea: amprenta lăsată asupra viitorului unui copil de un părinte autoritar, violent şi incapabil să îşi depăşească neputinţele. O istorie a metamorfozei unei personalităţi abuzate de violenţă şi frică, o privire emoţionantă asupra maternităţii înăbuşite de stereotipuri şi a unei iubiri care putea să fie perfectă, dacă protagoniştii săi ar fi trăit prezentul (clipa).

 

Camelia Cavadia este licențiată în filosofie și jurnalism. Are 47 de ani și aproape jumătate din ei i-a petrecut lucrând pentru cele mai importante televiziuni, ca PR Manager. Ani de zile, scrisul a fost doar profesie, însă dorința de a scrie propriile povești a existat mereu în stare latentă.

În 2013, pasionată de lectură, Camelia Cavadia a dat naștere unui blog literar cu recenzii și impresii despre cărțile citite. Nu a mai fost decât un singur pas până la hotărârea de a-și urma visul și de a deveni ceea ce s-a simțit mereu înăuntrul său: scriitoare.