Lily King își uimește cititorii cu un roman devenit bestseller New York Times încă de la apariție: portretul memorabil al unei artiste la tinerețe, observat cu umor și patos. Scriitori și îndrăgostiți este un roman superb despre scris și dragoste. Chiar dacă autoarea nu a vorbit despre asta, acesta pare profund autobiografic. Mama lui Lily King a murit în mod neașteptat la scurt timp după publicarea volumului Euphoria, desemnată de The New York Times Book Review una dintre cele mai bune 10 cărți ale anului 2014.

Scriitori și îndrăgostiți are o forță emoțională extraordinară și o viziune extrem de realistă a disperării economice în care sunt prinși atât de mulți tineri: servind o bogăție extraordinară, dar complet separați de ea. Un roman uluitor, care explorează trecerea totodată înfricoșătoare și plină de exuberanță de la o anumită etapă din viața cuiva la începutul alteia.

Luată pe neașteptate de moartea subită a mamei sale și devastată în urma unei recente povești de dragoste, Casey Peabody a ajuns în Massachusetts în vara lui 1997 fără să aibă niciun plan. Un fost copil-minune la golf, acum lucrează într-un restaurant din Harvard Square și stă cu chirie într-o cămăruță igrasioasă, în care scrie la romanul început în urmă cu șase ani. La 31 de ani, Casey încă se agață de ceva la care toți vechii săi prieteni au renunțat: hotărârea de a duce o viață creativă. Când se îndrăgostește de doi bărbați în același timp, lumea ei se fisurează și mai mult. Strădania lui Casey de a-și împlini ambițiile literare și de a găsi un echilibru între viață și artă este greu pusă la încercare, împingând-o aproape până în pragul dezastrului.

„Fantastic!“ – Emma Watson

„Una dintre cele mai bune 10 cărți ale anului 2020“ – Washington Post

„Casey nu e prezentată ca o femeie sfâșiată între arhetipurile creativității masculine, ci ca o femeie fidelă propriului proces de creație, avându-se pe sine drept subiect de meditație.” – Los Angeles Times

Scriitori și îndrăgostiți este o carte despre pasiune, dorință, durere, hotărâre și voința de a-ți găsi propriul drum. De asemenea, vorbește despre iubirea mistuitoare, familie și succes, totul fiind impregnat cu emoție, analiză psihologică profundă și observații subtile asupra vieții.” – NPR

„Un roman periculos de romantic îndeajuns de îndrăzneț pentru a imagina posibilitatea fericirii nemărginite.” – Washington Post

Lily King a crescut în Massachusetts, a obținut o diplomă în literatură engleză la University of North Carolina at Chapel Hill și deține un masterat în scriere creativă la Syracuse University. Este autoarea a cinci romane, publi­cate în 20 de limbi și recompensate cu nenumărate distincții.
Romanul său de debut, The Pleasing Hour, a câștigat Barnes and Noble Discover Award, Whiting Writer’s Award și a fost una dintre recomandă­rile publicației New York Times.
Al patrulea roman al său, Euforia, a fost recompensat cu Kirkus Award, The New England Book Award și a fost finalist la National Book Critics Award. Povestirile, eseurile și recenziile lui Lily King au apărut în publicații pre­cum New York Times, Washington Post, Vogue, Los Angeles Review of Books și One Story.