Seria de cărticele de cultură generală #CineAFost creşte cu incă două personalităţi. După Albert Einstein, Leondardo de Vinci şi William Shakespeare acum cei mici pot descoperi viaţa şi modul in care au schimbat lumea Iisus şi Cristofor Columb.

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) CINE A FOST IISUS?

Autor: Ellen Morgan
Ilustraţii de: Stephen Marchesi

Traducere din engleză de Luminiţa Gavrilă
Colecţia: Cine a fost…
Nr. de pagini: 112


Acest nou titlu din seria Cine a fost… nu îşi propune să rezolve probleme de teologie. Cartea prezintă tinerilor cititori o biografie care acoperă informaţiile istorice pe care le avem despre viaţa lui Iisus şi locurile în care a trăit în perioada în care Ierusalimul făcea parte din Imperiul Roman. Într-o naraţiune imparţială şi uşor de citit, Cine a fost Iisus? – ilustrată cu optzeci de desene alb-negru – explică originile creştinismului şi modul în care a devenit o religie majoră.

“În fiecare an, pe data de 25 decembrie, oamenii se adună la biserică sau în jurul bradului de Crăciun. Gătesc mâncăruri alese şi se aşază la masă împreună cu familia şi prietenii. Cântă colinde şi deschid cadourile primite.

Dar, de fapt, ce sărbătoresc ei?
Crăciunul este ziua naşterii lui Iisus Hristos. El s-a născut în urmă cu peste două mii de ani, într-un orăşel numit Betleem. Provenea dintr-o familie săracă şi mai târziu a devenit predicator. El vorbea despre Dumnezeu şi despre cum ar trebui oamenii să-şi trăiască viaţa. A devenit faimos, iar prietenii lui au continuat să povestească despre el şi să transmită mai departe învăţăturile lui.

Ideile lui Iisus au devenit o adevărată mişcare, apoi una dintre cele mai importante religii ale lumii — creştinismul.
Astăzi există două miliarde de creştini.

Creştinii cred într-un singur Dumnezeu. Ei cred în Rai şi în viaţa de după moarte. De asemenea, ei cred că Iisus n-a fost doar un simplu predicator, ci că a fost fiul lui Dumnezeu.”

Cine a fost Iisus? Sunteţi pe cale să aflaţi în această biografie amuzantă şi minunat ilustrată!


Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) CINE A FOST CRISTOFOR COLUMB?

Autor: Bonnie Bader
Ilustraţii de: Nancy Harrison

Traducere din engleză de Luminiţa Gavrilă
Colecţia: Cine a fost…
Nr. de pagini: 112


Aflaţi totul despre viaţa pe mare a lui Cristofor Columb, încă din vremea adolescenţei, şi ce l-a determinat să-şi caute norocul navigând spre vest, în speranţa de a crea noi rute comerciale cu Indiile. Copiii vor citi despre lupta sa de a găsi sprijin financiar pentru realizarea voiajului care a schimbat harta lumii.

“În 1451, în oraşul Genova din Italia s-a născut un băiat pe nume Cristofor Columb.
Tatăl lui Cristofor era ţesător. Mama lui era fiică de ţesător şi îl ajuta pe acesta la muncă. Ei sperau ca, într-o bună zi, Cristofor să preia afacerea familiei.
Dar tânărul Cristofor nu voia să calce pe urmele tatălui său. El iubea marea şi briza ei sărată. Îi plăcea să simtă cum îi bate vântul în plete. Genova era un port prosper la Marea Mediterană. Lui Cristofor îi plăcea să meargă la docuri împreună cu fratele său mai mic, Bartolomeu. Acolo priveau corabiile care intrau în port, aducând mărfuri cum ar fi mătase, ceai şi mirodenii din Orient. Şi priveau corăbiile care plecau încărcate cu lână, cupru, cositor şi arme. Cristofor visa să lucreze într-o bună zi pe o astfel de corabie.

41 de ani mai târziu, un bărbat înalt se plimba pe puntea corabiei sale. El şi oamenii lui erau plecaţi pe mare de şaptezeci de zile. Parcurseseră peste 2 650 de mile din Spania. Acum zăriseră pământ. Oare visul lui Cristofor Columb de a ajunge în Indii devenise, în sfârşit, realitate? De ani de zile îi rugase pe conducătorii Portugaliei şi Spaniei să-i dea bani pentru această expediţie. Voia să găsească o nouă rută între Europa şi Indii, navigând spre vest. Nimeni nu mai încercase asta până atunci. Pe 12 octombrie 1492, la răsăritul soarelui, Columb şi echipajul său au coborât pe ţărm într-un ţinut de care nu auzise nimeni în Europa.
Cristofor Columb descoperise o lume nouă.”

Află mai multe despre adevăratul Cristofor Columb în această biografie amuzantă şi minunat ilustrată!

Alături de Columb şi Iisus, iată cele trei volume din colecţia #CineAFost… care ii asteapta pe cei mici.

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)