ŞTIRE DE ULTIMĂ ORĂ: DAVID LINDHOLM ASASINAT

www.kv.llspressen.se

Actualizat 3 iunie, ora 05:24 a.m.

Comisarul de poliţie David Lindholm a fost găsit asasinat la locuinţa lui din Sodermalm.

Lindholm este cel mai cunoscut şi respectat detectiv din Suedia, printre altele şi datorită rolului său de expert comentator pentru Criminal. I se atribuie în mod direct cîteva din cele mai remarcabile operaţiuni ale poliţiei din ultimii zeci de ani, care au dus la soluţionarea celor mai brutale şi complexe cazuri din istoria criminalisticii suedeze.

David Lindholm se trage dintr‑o familie înstărită din Djursholm, o suburbie a Stockholmului. În ciuda originii, a hotărât să intre în poliţie. După mai mulţi ani petrecuţi în mediul dur al unităţii de reacţie rapidă a poliţiei din cartierul Norrmalm, a fost promovat la rangul de detectiv. A devenit cunoscut publicului larg din Suedia datorită programului de televiziune Criminal, unde era comisarul direct, cu atitudine deschisă, dar, cel mai important, a ajuns o figură legendară pentru felul în care a condus criza ostaticilor de la grădiniţa Cowslip din Malmo, de acum cinci ani.

Atunci, un bărbat înarmat s‑a baricadat în încăperea copiilor din grupa mică, ameninţând să‑i omoare unul câte unul. David Lindholm a fost cel care a stabilit contactul cu bărbatul şi, după două ore de negocieri, a reuşit să‑l aducă, dezarmat, la o maşină de poliţie. Cu această ocazie, Bertil Strand, fotograful publicaţiei noastre, a câştigat premiul Fotografia anului la categoria Cea mai bună imagine de ştiri în fotografia clasică.

Cu doi ani în urmă, în timpul interogatoriului unui cetăţean american, care fusese condamnat la închisoare pe viaţă, Lindholm a obţinut informaţii referitoare la jaful asupra unei maşini de transport de valori din Botkyrka. Au fost arestaţi cinci bărbaţi şi s‑a putut recupera cea mai mare parte a sumei de 13 milioane de coroane.

(actualizări permanente)

Fragment din romanul PE VIAȚĂ de Lisa Marklund

Previous

Violența în școală: Cum îl ajuți pe copil s-o gestioneze?

Next

EFECTUL CIORAN: terapia gândirii negative

2 Comments

  1. Este un roman politist incitant si usor de citit… Trebuie sa recunosc faptul ca vederea rubricii ŞTIRE DE ULTIMĂ ORĂ: DAVID LINDHOLM ASASINAT mi-a produs emotii pentru ca si astazi la televiziunea suedeza este o emisiune in care un batran comisar de politie si detectiv pune cap la cap informatii din cazuri inca nerezolvate. Abia astept grila de toamna la televiziunea suedeza pentru a-l revedea pe expert 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén