Între 28 martie și 10 aprilie, poți să cumperi direct de pe site-ul editurii titlurile din colecția Educație și formare având o reducere consistentă de 45%! Iată motivele pentru a comanda de aici cărțile noastre de referință din seria educațională.
1. Orice educator e conștient de importanța proiectării și planificării lecțiilor. Dar care sunt cele mai eficiente strategii și tehnici? Și, mai mult, cum poți stabili niște reguli clare și convingătoare pentru a ține elevii în frâu și a-ți putea atinge obiectivele dorite? Află răspunsurile, bazate pe ultimele cercetări științifice, din cartea plină de exemple și studii de caz semnată de Robert J. Marzano: Arta și știința predării. Un cadru cuprinzator pentru o instruire eficientă
2. Știați că evaluarea formativă, micropredarea și autonotarea sunt cei mai influenți factori din cadrul predării? Și mai știați că mentoratul, gruparea elevilor în funcție de aptitudini sau programele extracuriculare sunt lipsite de orice eficiență? Aflați ce tehnici didactice merită cu adevărat să folosiți din cartea lui John Hattie, Învațarea vizibilă. Ghid pentru profesori, care include o sinteză a mii de studii științifice dedicate ingredienților succesului școlar.
3. Lumea de mâine va fi condusă de cei curioși, flexibili și dornici să schimbe lucrurile din jurul lor. Aflați, dintr-o serie de interviuri realizate de Tony Wagner cu inventatori de vârf, dar și cu părinții și educatorii acestora, care este ”rețeta” pentru a crește oameni creativi. Totul în cartea Formarea inovatorilor. Cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine.
4. Howard Gardner, Peter Jarvis, Etienne Wenger sau Jack Mezirow sunt câțiva dintre cei care dau tonul în teoria educațională a noului mileniu. Află care sunt cele mai interesante trenduri din științele educației din antologia lui Knud Illeris (coord.), Teorii contemporane ale învățării. Autori de referință.
5. Cum îți adaptezi predarea când ai în clasă un copil cu ADHD? Și cum recunoști un copil care suferă de depresie sau de stres post-traumatic? Ca dascăl, nu-ți cere nimeni să devii peste noapte psihiatru, dar e extrem de util să capeți câteva minime concepte legate de tulburările psihice (care nu sunt întotdeauna grave și nici evidente) ale copilăriei. Un excelent punct de pornire este volumul psihiatrului William Dikel, Sănătatea mentală a elevului. Ghid pentru personalul didactic.
Leave a Reply