20150615_122534-e1434361595614

O carte pe care nu ar trebui sa o ratati a in aceasta vara este „Oona si Salinger” scrisa de Frederic Beigbeder,  care isi desfineste cartea drept o „docudrama”,  pentru ca in romanul sau personajele sunt cat se poate de reale, de la celebrul cuplu protagonist pana la marii Charlie Chaplin, Hemingway sau Truman Capote.

Incercand sa explice retragerea lui Salinger din viaţa publică în anul 1953, autorul imaginează o poveste de dragoste între romancierul emblematic al Americii, J.D. Salinger şi Oona, fiica unui dramaturg nu mai puţin celebru, Eugene O’Neill.

Legătura lor va înflori doar pentru scurtă vreme, chiar înainte de atacul de la Pearl Harbor. Oona va pleca să-şi încerce norocul la Hollywood, iar Salinger va fi înrolat in armata. Experienţa războiului îl va schimba complet, făcându-l incompatibil cu spiritul rebel şi însetat de viaţă al Oonei. In carte mai apar o serie de personaje care au un rol cheie in derularea povestii insa intr-o lumina in care nu v-ati fi asteptat sa le intalniti niciodata.

Vor reusi cei doi indragostiti sa rămână împreună, oare? Se pare insa ca indiferent de ceea ce s-a intamplat imaginea Oonei il va urmari mereu pe Salinger. Ce turnura vor lua cele doua destine? Ramâne să descoperiţi intre coperţile romanului.