Şapte evenimente marchează agenda noastră in a doua parte a lunii septembrie: lansăm trei volume importante, Despre Primul Război Mondial, amintiri ascunse, terapia sandplay şi vă aşteptăm cu drag la  unul dintre cele două cluburi de lectură, despre literatura scandinavă şi Fata din tren sau la evenimentele despre Process Communication şi despre starea de bine, in cuplu şi dincolo de relaţiile de cuplu. Mai multe despre fiecare dintre ele puteti afla si din pagina noastră de Facebook.

Incepem cu Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914″ de Margaret MacMillan, care deschide noua noastra colecție de #Istorie, coordonată de Livia Szasz. Volumul este cea mai bună carte politică a anului trecut şi infăţişează intr-o formă nouă, complexă şi savuroasă, primul Război Mondial. Evenimentul are loc azi, 16 septembrie, de la ora 19, la librăria Humanitas din Cişmigiu.

In loc de motiv pentru a descoperi această carte, lăsăm aici câteva paragrafe care arată claritatea şi asumarea cu care MacMillan vorbeşte despre acest eveniment care a marcat soarta lumii intregi, răspunzându-ne la intrebarea: Ce am învățat şi ce am câştigat din Primul Război Mondial?

Cred că lumea a încercat să învețe ceva de pe urma lui, mulți erau îngroziți de ușurința cu care a fost declanșat și de aceea au aderat la ideea creării Ligii Națiunilor. Din păcate, efortul acesta nu a putut opri următorul Război Mondial

Putem găsi întotdeauna și partea bună [n.r. a evenimentului]. Progresele din știință și tehnologie au fost remarcabile, industria aeronautică s-a dezvoltat după război, poziția socială a femeilor s-a schimbat – în multe țări au primit dreptul de vot, diviziunea muncii s-a modificat, sindicatele au devenit mai puternice. România a primit Transilvania, alte țări s-au desprins de imperii ca Austro-Ungaria.

Și chiar dacă Liga Națiunilor nu a fost un succes, câștigul cel mai important a fost efortul de a clădi o organizație internațională.

Margaret MacMillan

Apoi, pe 17 septembrie, la ora 18.30, vă aşteptăm in Libraria Carturesti-Verona la evenimentul de lansare a cartii Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay” de Ruth Ammann. Discipola a Dorei Kalff (creatoarea jocului terapeutic cu nisip) Ruth Ammann este analista si formatoare la Institutul Jung din Zurich, membra si fosta presedinta a ISTT (The International Society for Sandplay Therapy).

Sandplay reprezinta o abordare terapeutica eficienta si accesibila de vindecare a persoanei in intregul ei. Bazandu-se pe vaste cunostinte de mitologie si folclor, dar mai cu seama pe dezvoltarile analizei jungiene, autoarea explica felul in care imaginile in nisip contribuie la autoreglarea psihicului, iar interpretarea simbolurilor spatiale ajuta la clarificarea si depasirea blocajelor interioare.

Al treilea eveniment la care vă aşteptăm are loc luni, 21 septembrie, de la ora 12:00. lansarea volumului “DESCOPERA-ȚI AMINTIRILE ASCUNSE ȘI ADEVĂRATUL EU” de Dr. Menis Yousry, la Librăria Cărturești Iulius Mall Cluj-Napoca. Alături de Dr. Menis Yousry, invitat special la eveniment va fi Luana Ibacka.

Volumul prezintă undele de influenţă puternice şi invizibile care ne determină acţiunile, ne leagă de trecut şi ne blochează în prezent. Cu ajutorul unor exerciţii simple dar eficiente putem recunoaşte cu exactitate cum sunt conectate acţiunile noastre de astăzi cu experienţele din copilăria timpurie, cu relaţiile cu părinţii, dar şi cu generaţiile, istoria şi cultura trecutului.

Tot luni, 21 septembrie, de la orele 19:00, Gérard Collignon, autorul cărții Cum să le spun… Process Communication, va susține o conferință la Institutul Francez din București. Psiholog și trainer în Process Communication Model (PCM), Collignon va vorbi despre tipurile de personalitate și despre câteva trucuri utile pentru a ne adapta comunicarea la profilul apropiaților din familie sau al colegilor de la serviciu.

Iar intre 23 şi 25 septembrie, te invităm să participi la cele trei zile ale evenimentului ” FII BINE CU TINE, in CUPLU” pentru a găsi nu neapărat răspunsuri de-a gata, cât căi personale pentru a-ți pune întrebările adecvate și a găsi pe cont propriu soluțiile care ți se potrivesc. In fiecare dintre zile, de la 18:30, la Cărturești-Verona vei putea intra în dialog cu trei psihoterapeute cu experienţă pentru a afla despre îmbunătățirea relațiilor și vindecarea rănilor din trecut.

In plus, două cluburi de carte vă aşteaptă spre finalul lunii:

Continuăm intâlnirile de la Clubul de Carte NORDIC NOIR, un  bun prilej de a discuta despre cărțile poliţiste scrise de autori scandinavi. Pe 22 septembrie, de la ora 18:30, La un Ceai, descoperim impreuna “Lupul roşu” de Liza Marklund, roman din Seria Annika Bengtzon.

Un jurnalist este ucis într-un orăşel din nordul friguros al Suediei.
Annika Bengtzon, reporter la un ziar din Stockholm, plănuia să-l intervieveze în legătură cu un atac petrecut cu mult timp în urmă, asupra unei baze aeriene izolate. În ciuda interdicţiilor, reportera începe să investigheze incidentul, care e urmat curând de o serie de crime şocante, ce par să aibă legătură între ele.
Din umbră pândeşte neîncetat Lupul Roşu, un ucigaş cu sânge rece.

Iar împreuna cu British Council România continuăm intâlnirile literare şi in această lună şi vorbim despre bestsellerul “Fata fin tren” de Paula Hawkins. Romanul număra peste 1,8  milioane de exemplare vândute în doar patru luni de la lansare, în Statele Unite si face in prezent înconjurul lumii.

Paula Hawkins a lucrat ca jurnalist timp de cincisprezece ani înainte să se dedice literaturii. Născută şi crescută în Zimbabwe, Paula s-a mutat la Londra în 1989, unde locuieşte şi acum. Fata din tren este primul său thriller. A cunoscut un mare succes internaţional, iar DreamWorks a cumpărat drepturile de ecranizare. Pentru a participa, te rugăm să confirmi  trimițând un mesaj pe contact@britishcouncil.ro.