Beyond the story: 10 ani de poveste BTS, cartea care marchează  aniversarea a 10 ani de existență a trupei sud-coreene, stabilește un nou record! După ce a fost în topul celor mai bine vândute cărți de pe Amazon din Statele Unite, Marea Britanie, Brazilia, Australia și Japonia, fără a mai socoti Coreea de Sud, Beyond the story: 10 ani de poveste BTS, publicată în România de Editura Trei este numărul 1 în top bestseller New York Times la categoria Hardcover Nonfiction.

Semnată de jurnalistul Myeongseok Kang, redactor-șef al Weverse Magazine, specializat în K-Pop, Beyond the story: 10 ani de poveste BTS aduce și o altă premieră pentru cultura sud-coreeană: este pentru prima dată când un autor din această țară ajunge pe locul 1 în Top Bestseller New York Times.

Cartea scrisă de Myeongseok Kang în colaborare cu membrii BTS, cea mai populară trupă pop din lume în acest moment, a fost publicată pe 9 iulie în 23 de limbi, printre care și limba română. Data lansării are o semnificație specială. Volumul care rememorează parcursul trupei încă dinainte de debut și până astăzi a fost lansat în Coreea de Sud în luna iunie, iar internațional pe 9 iulie, de ziua ARMY, comunitatea internațională a fanilor BTS care, după ultimele estimări, numără mai mult de 90 de milioane de membri.

Așa cum BTS, prima trupă K-Pop nominalizată la premiile Grammy, a stabilit și doborât record după record în domeniul muzical, Beyond the story: 10 ani de poveste BTS pare să urmeze o la fel de impresionantă traiectorie spre succes. Cu o prezentare grafică de excepție și un format inovator, cartea permite fanilor să citească povestea fiecărei piese și să asculte muzica trupei în același timp, prin intermediul celor peste 330 de coduri QR.

Timp de 3 ani, Myeongseok Kang s-a documentat și a realizat interviuri cu fiecare membru al trupei formate din 7 tineri (Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V și Jung Kook) pentru a strânge informații pentru carte. Beyond the story: 10 ani de poveste BTS spune povestea trupei încă dinainte de a debuta pe scenă, în perioada de antrenamente dure și repetiții nesfârșite pentru lansare până zilele noastre, când succesul colosal s-a dovedit uneori greu de gestionat.

Cartea care se deschide cu un set de fotografii-concept în premieră este structurată în 7 capitole. Prin interviurile acordate de membrii trupei criticului specializat în cultura K-Pop cititorii află contextul în care a fost compusă fiecare piesă, precum și cele mai intime gânduri și sentimente ale muzicienilor, care nu ezită să dezvăluie momentele de îndoială sau de oboseală cu care s-au confruntat pe parcursul celor 10 ani.

Beyond the story: 10 ani de poveste BTS este o carte-document pe care fiecare fan BTS dorește să o aibă, pentru că arhivează în cele peste 500 de pagini totul despre trupa favorită. „Am primit oferte să traducem cartea și în alte limbi în afara celor 23 în care a apărut deja. Luăm în considerare acest lucru”, dezvăluie un oficial al BigHit Music, casa de producție a BTS, citat de Korea Times.