Editura Trei și Librăriile Cărturești vă invită la un cocktail de sinceritate, umor, tandrețe și compasiune, miercuri 14 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona, în Mansardă. Cocktailul literar Cel mai bun tată poartă semnatura lui Alex Zamfir și este potrivit în orice ocazie, pentru părinți aspiranți sau în devenire, pentru părinți în exercițiul funcțiunii sau bunici.

cel-mai-bun-tata_1Cel mai bun tată… al lui Mark își dorește ca la lansarea volumului său de debut să stea de vorbă cu ai voștri copii, să-i întrebe vrute și nevrute și să ne bucurăm cu toții de răspunsurile lor.

De ce Cel Mai Bun Tată?
“Pentru că, deşi n-o spunem cu voce tare, asta ne dorim în secret, toţi părinţii. Să fim cei mai cei, să devenim nişte modele pe care alţii să le urmeze, să fim motive de laudă nu doar pentru copiii noştri, ci şi pentru părinţii noştri, fraţii, surorile, verii îndepărtaţi pe care nu i-am văzut de 15 ani, vecinii de bloc, doamna de la alimentară, prietenii din viaţa reală (dacă îi avem) şi cei de pe Facebook (pe care sigur îi avem) etc.”, declară Alex Zamfir

„Cartea asta e inteligentă. Și amuzantă. Nu, n-am dreptate. E genială și demențială. Dar aveți grijă: tocmai când o să vă prăpădiți de râs, uluiți și îngroziți de sinceritatea dezarmantă a lui Alex, va schimba brusc tonul într-unul tandru și plin de compasiune.“ – Lawrence Cohen, PhD, autorul cărților Rețete de jocuri, Arta hârjonelii, Rețete împotriva îngrijorării (ed. Trei)

Alex Zamfir s-a născut pe 4 ianuarie 1978. A locuit toată viața sa în București, cu excepția primilor ani din viață, când a locuit la Ambasadele României din Finlanda, Australia și Thailanda, tatăl său fiind diplomat de carieră.
În copilărie a jucat baschet timp de 13 ani, devenind campion național la mai multe categorii de juniori și fiind component al echipei naționale U18 a României. În 2002 a înființat Funvertising alături de trei prieteni, agenție de publicitate și organizare de evenimente, al cărei partener este și azi.
În 2006 s-a căsătorit cu Iulia și din 2011 este tatăl lui Mark. La 36 de ani a început să-și povestească aventurile de tată pe blogul celmaibuntata.ro.

dsc_0002dsc_0012