Diabetul fara medicamenteSuzy Cohen, farmacistă și membră a Colegiului American pentru Progres în Medicină (SUA), propune în cartea Diabetul fără medicamente un program în 5 paşi pentru controlarea glicemiei pe cale naturală şi prevenirea complicaţiilor diabetului.

Diabetul tip 2, susține autoarea, se poate trata prin mijloace naturale sigure, fără să se recurgă strict la medicamente. Autoarea propune o abordare holistică, a întregului organism, în care suplimentele, mineralele şi schimbările de alimentaţie au ca rezultat scăderea în greutate, refacerea celulelor deteriorate, îmbunătăţirea funcţiei insulinice şi diminuarea efectelor secundare provocate de medicamentele prescrise.
Prezenta carte a fost selectată de Academia Americană de Medicină Anti-Îmbătrânire ca lectură obligatorie pentru medicii care doresc să obţină certificarea în specializarea „Sindrom metabolic şi diabet”.
Iată, pe scurt, și în ce constă programul în 5 paşi care utilizează numai alternative naturale, susţinute de studii ştiinţifice:

  • PASUL 1: Bea băuturi verzi pline de substanţe nutritive, ca spirulina, clorela şi orzul verde, pentru a adăuga în alimentaţia ta vitamine, minerale, substanţe micronutritive şi antioxidanţi esenţiali.
  • PASUL 2: Adaugă suplimente cu vitamina D, care te ajută să controlezi glicemia şi să reduci riscul de a face anumite tipuri de cancer.
  • PASUL 3: Creşte consumul de fibre pentru a scădea nivelul tensiunii arteriale şi al colesterolului „rău” LDL.
  • PASUL 4: Ia suplimente antiinflamatoare care micşorează nivelul de glucoză, pentru a-ţi stimula metabolismul şi a te ajuta să arzi grăsimile şi zahărul.
  • PASUL 5: Include în alimentaţie minerale (crom, magneziu, fier şi vanadiu) pentru a-ţi stimula metabolismul natural.

Făcând aceste 5 schimbări simple în programul zilnic, îţi vei proteja inima, rinichii, ochii şi membrele de acele deteriorări pe care diabetul le produce adesea şi vei elimina unele dintre complicaţiile cu care poate te confrunţi deja.

(Text apărut inițial în Ziarul de duminică)