Cu mainile legate_Onciu_1Editura TREI vă invită la lansarea volumului ”Cu mâinile legate”, de Adrian Onciu, care va avea loc vineri, 22 februarie 2019, la ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu.
Alături de autor vor fi prezenți Michael Hăulică – scriitor, Toni Grecu – fondatorul Grupului Divertis și Virginia Costeschi – Grupul Editorial TREI.

“În primele trei cărți ale lui Adrian Onciu — «Cercul Kagan», «Afacerea Alzira», «Templul negru» —, personajele evoluau pe multe meridiane ale planetei și ne avertizau despre pericolele care ne pândesc din umbră, pe fundalul mult dezbătutelor teorii ale conspirației.
În noul său roman, «Cu mâinile legate», pe care vă recomand să-l citiți cât mai grabnic, autorul ne dezvăluie povestea unui erou care cade într-o capcană pregătită cu multă abilitate. Parcă am parcurge o proză semnată de Boileau-Narcejac sau de alți mari maeștri în crearea de ficțiuni cu victime ale unui complot.
Actorul Dragoș Zaharia, gazdă a unei emisiuni-concurs la TV, jurnalist debutant în presa scrisă, este arestat pentru uciderea unui magnat. Probele împotriva lui sunt devastatoare, iar zbaterile sale de a-și dovedi nevinovăția par zadarnice. Calvarul pe care îl trăiește protagonistul hărțuit de anchetatori, înfierat de tabloide și de opinia publică, este descris admirabil. Iar rezolvarea misteriosului caz îl ține pe cititor în priză până la sfârșitul lecturii.
Cu această carte, Adrian Onciu confirmă că este unul dintre cei mai buni scriitori de mystery & thriller pe care îi avem.” – George Arion

“Romanul are toate ingredientele unui thriller de succes, iar autorului nu-i rămâne decât să înceapă o colaborare cu un regizor, pentru a-l ecraniza.” – Ziarul de Iași

“Proza lui Adrian Onciu poate rivaliza cu thrillerele scrise pe alte meridiane. Iar talentul de povestitor al autorului este incontestabil.” – Jurnalul Național

“Îl felicit pe autor pentru atitudine, în sensul că a avut relaxarea de a scrie exact ce și-a propus, un thriller, fără a patina către literaturizări ce ar fi stricat totul.” – Gândul.info

Preconizata carieră de inginer de calculatoare a scriitorului Adrian Onciu (n. 1968) a fost deturnată în 1994, odată cu interviul susținut pentru un post de reporter. Au urmat 12 ani de jurnalism și apariția romanului de debut, ”Cercul Kagan”, un thriller foarte bine primit atât de critici, cât și de public. Cu următoarele două volume, ”Afacerea Alzira” și ”Templul negru”, Adrian Onciu și-a confirmat statutul de maestru al genului mystery.
Romanul ”Cu mâinile legate” reprezintă o dublă premieră: prima colaborare cu Editura Trei și un nou stil abordat de talentatul autor.