manualul trupului1Tot ceea ce este scris în această carte sunt informații pe care Cameron Diaz le folosește în viața de zi cu zi, informații care o fac să se simtă atât de entuziasmată și bucuroasă, încât trebuia neapărat să le împărtășească cu noi. Cameron a scris Manualul trupului pentru că este de părere că a învăța despre trupul tău este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face. Pe măsură ce vei citi aceste pagini, vei învăța despre alimentație, cum să mănânci produse delicioase şi nutritive. Vei învăța despre fitness și despre modul în care trupul tău este influenţat de sport. Vei învăța despre mintea ta, astfel încât să devii conștientă de tine și să îți găsești disciplina interioară. Alimentația, fitnessul, conștiința și disciplina nu sunt doar cuvinte, ele sunt instrumente. Ele înseamnă putere. Ele sunt metode de a avea grijă de tine, te încurajează să fii mai puternică, mai inteligentă, mai încrezătoare și mai sinceră cu tine.
În subtitlul acestei cărți se găsesc cuvintele „corpul minunat“. Exact asta crede Cameron Diaz: corpul tău este minunat. Chiar acum, indiferent în ce formă te afli, corpul tău este o minunată mașinărie care face atât de multe lucruri interesante, de la folosirea aerului pentru a-ți menține creierul viu, până la transformarea unui bol de cereale într-o explozie de energie, care îți permite să alergi pe stradă pentru a prinde autobuzul. Iar a ști cum să ai grijă de acest trup este cea mai importantă informație pe care o poți învăța vreodată.

cmeron-spate
Corpul tău minunat este singurul corp pe care îl vei avea vreodată. Același corp pe care îl ai de când erai o copilă este corpul pe care îl vei avea şi la șaptezeci și cinci de ani. Iar pe parcurs, da, acesta s-a schimbat și va continua să se schimbe — dar este, în continuare, al tău. Indiferent în ce formă este, cât de mult îl iubești sau îl urăști, fie că se simte obosit și epuizat sau plin de viață și revigorat, corpul tău este cel mai prețios lucru pe care îl ai.
Corpul tău este trecutul, prezentul și viitorul tău. El poartă amintirea strămoșilor tăi, pentru că tu ești alcătuită din genele pe care părinții tăi și părinții lor ți le-au dat. El este rezultatul a tot ceea ce ai mâncat vreodată, toată activitatea fizică pe care ai făcut-o sau nu, toate eforturile pe care le-ai făcut pentru a-l înțelege și pentru a avea grijă de el. Iar grija pe care o ai faţă de el determină capacitatea ta de a-ți trăi viața frumos. De aceea, fie că îți dorești să fi avut picioare mai lungi sau șolduri mai mici, sâni mai mari sau urechi mai puțin ascuțite, această carte îți este dedicată ție. Ea este un ghid de acceptare a corpului pe care îl ai și de a-l iubi cu toată ființa ta, astfel încât să apreciezi minunăția acestui vehicul. Ea reprezintă un ghid către maximizarea puterii și rezistenței tale, astfel încât trupul tău să te poată duce oriunde vrei să ajungi în viață: către succesul tău, către iubirea vieții tale, către pasiunile și aventurile tale. Corpul pe care îl ai este cel care te va duce acolo efectiv. Așa că, dacă vrei să ajungi la toate aceste minunate destinații, va trebui să construiești cel mai puternic, cel mai capabil, cel mai viguros corp pe care ai putea să îl modelezi. Trebuie să înveți să trăiești bine în unicul şi frumosul tău trup.