Editura Trei a publicat recent, în colecția Young Fiction Connection, volumul O magie de neîmblânzit de Allison Saft — o poveste de dragoste dureros de tandră, desfășurată în condițiile unei vânători ucigașe, în atmosfera unei lumi fantastice care vă va cuceri.

„Profund romantică și absolut magică.“ – Kirkus Reviews

Când Margaret Welty o descoperă pe legendara hala, ultima creatură mitică în viață, știe că va urma curând Vânătoarea Semilunii. Oricine este capabil să omoare hala va câștiga faimă și bogății și va descifra un secret magic străvechi. Margaret este cea mai bună trăgătoare de elită din oraș, însă la vânătoare pot participa doar echipe de doi, iar ea are nevoie de un alchimist.

Weston Winters nu este alchimist — nu încă. Nu a rezistat niciuneia dintre perioadele de ucenicie pe care le-a încercat, iar ultima lui șansă depinde de decizia Maestrei Welty de a-l accepta. Dar când Wes ajunge la conacul Welty, o găsește doar pe Margaret. Cu mari rezerve, fata îi permite să rămână, cu o condiție: să participe la vânătoare împreună cu ea. Deși formează o echipă cam șubredă, în curând cei doi sunt atrași unul de celălalt. Pe măsură ce vânătoarea se apropie și tensiunile cresc, Margaret și Wes descoperă magia neagră care i-ar putea ajuta să câștige competiția — dacă reușesc să supraviețuiască.

„Povestea de dragoste care se înfiripă între Wes și Margaret este subtilă și convingătoare, iar proza lui Saft — vie și plină de umor. Fanii romanului Regatul Umbrelor (Trilogia Grisha) al lui Leigh Bardugo vor savura probabil acest romantism sincer și evocator.“ – Bulletin of the Center for Children’s Books

Această narațiune cinematică, emoționantă, se concentrează pe iubirea care se înfiripă încet-încet între doi proscriși care tânjesc după afecțiune și care sunt discriminați din cauza originilor lor culturale și religioase.

„O lectură absolut entuziasmantă, care se desfășoară într-o lume a conacelor în ruină și a pădurilor străvechi. Allison Saft creează o poveste de dragoste complexă care va descătușa personajele, dar și imaginația dumneavoastră.“ – Chloe Gong, autoarea bestsellerului “Aceste patimi zbuciumate”

Pe lângă decorul bogat, cu descrieri vii și o atmosferă tangibilă, autoarea reușește să creeze o relație puternică între cititor și personajele principale. Deși Margaret Welty pare dură, obișnuită mai mult să stea cu câinele ei decât în preajma oamenilor, o îndrăgești imediat și ești gata să o urmezi. Îi poți ierta duritatea, pasivitatea și izolarea, cauzate de traumele suferite. Wes este carismatic și dornic să-și ajute familia. El încercă să le ofere o viață mai bună mamei și surorilor sale și să depășească prejudecățile pe care ceilalți o au față de familia sa. O pereche de outsideri care, pentru a supraviețui, trebuie să demonstreze că sunt mai buni decât opresorii lor.

O magie de neîmblânzit vă va umple sufletul cu imagini înfățișând păduri neguroase, conace victoriene în ruină și criptide argintii fosfores­cente… Există în acest roman câte ceva pentru fiecare.“ – BookTrib

Allison Saft este autoare de bestsellere fantasy încă de la prima sa carte, Down Comes the Night. După ce și-a luat masteratul în literatură engleză la Tulane University, s-a mutat de pe Coasta Golfului pe Coasta de Vest, unde își petrece timpul făcând drumeții în pădurile de sequoia și practicând dansul acrobatic aerian. De aceeași autoare, în 2024 vor apărea A Fragile Enchantment și A Dark and Drowning Tide.