Călătoria cu bebeluși sau copii mici necesită planuri atente și flexibilitate din partea voastră, întrucât trebuie să fiți realiști în ceea ce privește nevoile copilului vostru.

Joaca-coperta

Plănuiți o călătorie într‑un ritm relaxat, cu opriri frecvente, pentru a‑i permite copilului să exerseze și să cheltuiască energia care s‑a acumulat. Călătoria îi poate ajuta pe copii să devină mai deschiși în ceea ce privește oamenii, locurile și ideile noi și diferite. Curiozitatea lor naturală va transforma călătoria într‑o experiență educativă și este o experiență minunată și pentru voi să vedeți lumea prin ochii copilului vostru.

Fragment din Joaca. Soluții distractive pentru buna dezvoltare a copiilor în primii cinci ani, de Amanda Gummer (spcialistă britanică, având o experiență de 20 de ani în parenting și psihologia copilului)

Uitați‑vă la următoarele sfaturi ca să faceți călătoria mai amuzantă și să evitați ca micuțul să se plictisească și să‑și piardă răbdarea:

  • Cumpărați niște cărți de colorat sau cărți cu abțibilduri, pe care copilul poate mâzgăli.
  • Valizele cu rotițe pe care se poate urca sunt foarte bune de manevrat la aeroport și mai amuzante. În plus, puteți să puneți cărțile și creioanele colorate în aceste valize.
  • Jocurile clasice sunt mereu bune, iar jocurile de tipul „Ce vedem pe drum“ sau „Cine vede primul“ sunt foarte bune de jucat în mașină. Profitați de peisaj și arătați-i animalele de pe câmp. De exemplu, cine vede primul o văcuță….
  • Este greu să ai bagaj ușor când călătorești cu copiii, dar dacă împachetați în mod imaginativ, vă puteți descurca. Faceți o listă în timp ce pregătiți bagajul și puneți lista în bagaj, ca să nu‑i uitați ursulețul preferat la hotel.
  • Îmbrăcați copilul în haine vechi, confortabile pentru călătorie. Dacă vreți să arate bine și curat când ajungeți la destinație, puneți un schimb de haine pentru final sau puneți‑i o bavețică ori un șorțuleț în timpul drumului.
  • Trebuie să țineți minte că o vacanță minunată într‑un loc exotic poate părea foarte tentantă, dar că efectele acestei vacanței odihnitoare pot fi de scurtă durată dacă drumul de întoarcere cu un copil agitat este mult prea lung. Asigurați‑vă că aveți timp să vă reveniți după călătorie atunci când vă întoarceți la viața cotidiană.