E bine ca un educator de creșă sau grădiniță să îmbrățișeze și să dezmierde un copil? Sau acesta e un gest prea intim, rezervat doar părinților, bunicilor și fraților? Preșcolarul poate fi lăsat să se joace și să se murdărească în grădină sau în parc? Cum îi învățăm politețea pe cei mici? Îi obligăm să spună mecanic ”Îmi cer scuze?”.

Vă invităm să participați, în calitate de educator/părinte/cercetător/comunicator, la evenimentul Pro sau contra? Educația timpurie în dezbatere: despre joc, emoții, relații afective, somn, hrănire și relații cu părinții în contextul educației timpurii (creșe și grădinițe, clasa zero), discuțiece va avea loc duminică, 26 noiembrie 2023, de la ora 11, în Sala Cupola a Pavilionului Central de la ROMEXPO,în cadrul celei de a XXX-a ediții a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România (22-26 noiembrie 2023).

Organizată de Radio România Cultural, Editura Trei și Gaudeamus, manifestarea va aduce în prim-plan cercetări de ultimă oră din psihologia dezvoltării copilului și din neuroștiințe, plecând de la volumul „Pro sau contra? Dispute mari în jurul copilăriei mici – ce ne spune știința”, o carte scrisă de psihologa cliniciană franceză Héloïse Junier și tradusă recent la Editura Trei.

Partenerul evenimentului: Fundația World Vision România.

Invitate speciale: Anca Ganciu, psihoterapeut, membră fondatoare a Asociației Române de Psihanaliză a Legăturilor de Grup și Familie ”Enrique Pichon Riviere”,și Mariana Arnăutu, specialist în educație și director de programe la World Vision România, doctor în științele educației și lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea București).

Dezbaterea va fi moderată de Mirela Nicolae, realizator de emisiuni educaționale la Radio România Cultural, formator și consilier de dezvoltare personală, și Victor Popescu, redactor la Editura Trei, coordonatorul colecției de parenting a editurii. 

Pentru participare, vă rugăm să completați până vineri, 24 noiembrie 2023, formularul de înscriere de la linkul următor: https://tinyurl.com/5y5hctvt

Intrarea la Târgul Gaudeamus și accesul la dezbaterea din 26 noiembrie, ora 11 sunt gratuite, iar evenimentul se transmite live, în online, pe site-ul www.gaudeamus.ro și pe paginile de Facebook: Radio România Gaudeamus, Editura Trei, World Vision România.

Persoane de contact:

Victor Popescu – Grupul Editorial Trei – 0736901255Mirela Nicolae – Radio România Cultural – 0740104610