Câștigător al Michael L. Printz Honor Award

“Cel mai bun roman pentru adolescenți al anului 2015” – Boston Globe

“Cea mai bună carte a anului 2015” – Kirkus Reviews

Zapada Mieilor_1Zăpada mieilor este povestea lui Emily Beam, noua fată care sosește la școala cu internat Amherst și care este cu adevărat diferită de toate elevele de aici. Ea nu poartă nici hainele și nici pantofii potriviți, face plimbări lungi în care este însoțită doar de gândurie ei și mâzgălește poeme în toiul nopții. Iar asta nu e tot, Emily Beam plânge în somn și își pune întreaga durere în poemele sentimentale pe care le scrie; poeme care cuprind, în toată finețea lor, secretele cu care ea trebuie să se împace – secrete despre care nu vorbește.

Pe parcursul cărții, Jenny Hubbard ne conduce cu ușurință din trecut până în prezent, făcând slalom printre amintirile lui Emily și evenimentele din prezent. Autoarea ne arată cum obișnuia să fie viața lui Emily și cum a ajuns ea acolo unde este acum.

Este emoționantă reticența lui Emily de a se considera poetă, împreună cu legătura dintre ea și Emily Dickinson, care a locuit foarte aproape de școala cu internat Amherst.

În Zăpada mieilor, Hubbard tratează problemele relevante cu care se confrontă adolescenții, cum sunt sinuciderea, sarcina la vârsta adolescenței, consecințele alegerilor pe care le facem sau prietenia. Autoarea îmbină plăcut tragedia cu romantismul, atinge chiar și aspecte religioase.

Este o poveste încântătoare și sfâșietoare în același timp, care îți va rămâne multă vreme în suflet!

“Grațioasă ca o pană dusă de vânt, această poveste plină de lirism vorbește despre experiența vindecării în urma unei tragedii.” – Kirkus Reviews

Zăpada mieilor e o mică bijuterie. Aduce în scenă un personaj feminin puternic, care se străduiește din răsputeri să treacă peste un eveniment dureros din viața ei.” – School LibraryJournal

“Stilul lui Hubbard e elegant și emoționant.” – Publisher’s Weekly

“Romanul acesta îmbină proza și poezia într-un mod aparte, iar efectul este uluitor.” – Booklist