Creierul este cel mai de preț dar al nostru. Datorită lui putem învăța, iubi, crea. Este poarta spre emoțiile noastre, spre abilitatea de a ne bucura de viață și de o intimitate de durată. Ne permite să inovăm, să ne dezvoltăm și să realizăm ceea ce ne propunem. Totuși, puțini dintre noi își dau seama că, prin aplicarea unor metode practice care ne sunt la îndemână, ne putem dezvolta creierul și supraalimenta abilitatea de învățare. Fără limite – cea mai recentă apariție editorială Lifestyle Publishing – prezintă tehnici de descătușare a superputerilor creierului, care oferă capacitatea de a face mai mult prin modificarea modului de gândire, a motivației și a metodelor.

Jim Kwik, cel mai bine cotat antrenor al minții, a scris acest “ghid” pentru obținerea formei mentale ideale. De peste 25 de ani, Jim Kwik ajută oameni de succes din diverse domenii să-și elibereze adevăratul potențial. „Jim Kwik este de departe expertul numărul 1 în antrenarea memoriei din întreaga lume. Programul nostru realizat împreună cu el a devenit programul anului, iar la cei o mie de cursanți, media de creștere a vitezei de citire a fost de 170% în doar 7 zile de lecții a câte 10 minute pe zi”, spune Vishen Lakhiani, fondator și CEO al platformei Mindvalley, autorul cărților Codul pentru o minte extraordinară și Buddha și nonconformistul, bestselleruri New York Times apărute la editura LIfestyle Publishing.

În Fără limite (traducere de Dragoș Tudor) el dezvăluie practici bazate pe dovezi științifice și sugestii testate pentru accelerarea învățării și îmbunătățirea comunicării, memoriei, concentrării și a citirii rapide, rezultatele fiind rapide și vizibile. De asemenea, din carte aflăm și că efectele produse de dușmanii digitali ne lipsesc de concentrare, atenție, învățare și, cel mai important, de abilitatea de a raționa cu adevărat. Ne văduvesc de limpezimea minții și generează consecințe precum oboseala creierului, distragerea, incapacitatea de a învăța cu ușurință și lipsa fericirii.

Mesajul acestei cărți nu putea veni într-un moment mai potrivit. Ne-am născut în perioada tehnologiei de ultimă generație, dar nu există nimic mai important decât sănătatea și funcționarea creierului, cel care controlează totul în viață. Să înveți cum să filtrezi informația, să dezvolți noi metode și abilități pentru a evolua într-o lume tot mai distrasă, care se îneacă într-un exces de informație, reprezintă lucrul de care ai nevoie pentru a prospera în secolul XXI. Învățarea și abilitatea de a învăța mai rapid și mai ușor fac posibil orice în viață, ceea ce înseamnă că nu a existat niciodată un moment mai prielnic pentru a-ți antrena mintea pe același principiu în care îți antrenezi și trupul. Așa cum îți dorești un corp sănătos, vrei și o minte flexibilă, puternică, plină de vitalitate și antrenată. 

Fără limite este o revelație în ceea ce privește învățarea. Vei descoperi noi posibilități de a-ți provoca mintea și de a duce cea mai bună viață”. — Rudolph E. Tanzi, profesor de neurologie la Universitatea Harvard și coautor al bestsellerurilor Supercreierul și Supergenele

Jim Kwik dezvăluie în Fără limite metode pentru deblocarea potențialului. Te ghidează pas cu pas, prin obiceiuri ușor de aplicat și de învățat, pentru a deveni persoana care vrei să fii.” — BJ FOGG, fondator al Laboratorului pentru Proiectare Comportamentală din cadrul Universității Stanford, autorul cărții Obiceiuri mici, schimbări mari, bestseller New York Times

Jim Kwik este fondator și CEO al companiei Kwik Learning și expert recunoscut în lume în domeniile citirii rapide și învățării accelerate, precum și al îmbunătățirii memoriei și a performanțelor cerebrale. Printre clienții lui se numără companii de top și universități de prestigiu. Este gazda podcastului “Kwik Brain”, iar la cursurile online organizate de KwikLearning.com participă studenți din peste 180 de țări. Poate fi contactat la JimKwik.com.