Sursă: thewrap.com

Cel mai proaspăt James Bond, actorul britanic Daniel Craig, se pare că a bătut palma pentru a juca într-o adaptare hollywoodiană a trilogiei Millenium a lui Stieg Larsson. Știrea lansată de un site american de știri din lumea showbizului n-are încă o confirmare oficială, însă ce știm sigur este că thrillerul francizat de Sony și-a găsit deja un regizor pe măsură, David Fincher, autorul filmelor Fight Club, Alien 3 și Strania poveste a lui Benjamin Button.

Dacă știrea se adeverește, Craig va urmă să-l joace pe jurnalistul Mikael Blomkvist. Cât despre colaboratoarea sa, hackerița punk Lisbeth Salandar, pe lista scurtă a eventualelor actrițe se alfă Carrey Mulligan (a fost nominalizată la Oscar pentru recentul rol din An Education), Keira Knightley și Natalie Portman. Eu, unul, aș vota pentru ultima dintre ele, dar deja e chestie de gust. Cu sau fără distribuția asta, primul film din trilogia hollywodiană, adaptarea romanului Bărbați care urăsc femeile, va fi lansat în decembrie 2011)

Până atunci, nu pierdeți o altă adaptare cinematografică, una suedeză, a primului volum din trilogia Millenium a lui Stieg Larsson, care va rula de pe 9 iulie și pe marile ecrane românești. Este vorba despre ecranizarea cunoscută sub titlul englez The Girl With the Dragon Tattoo. Suedezii vor mai lansa în toamnă, în SUA, și celelalte două filme, adaptări ale romanelor Fata care s-a jucat cu focul și Castelul din nori s-a sfărâmat.

 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rIrjgFphVIc&feature=related]