Editura PandoraM (parte a grupului Trei) tocmai a lansat o nouă colecție, Literary Fiction, care vă propune romane proaspete și ca temă, și ca punere în pagină.

        

    

Romanul-mozaic al lui Jennifer Egan Pe aici au trecut cuțitarii urmărește viața lui Bennie Salazar, un mogul al showbiz-ului, și a Sashei, mult mai tânăra lui asistentă: un road-movie prin muzica punk a tumultuoșilor ani ’70, prin suburbiile de azi ale New York-ului, prin vieţi încărcate de eșecuri trecute și dezamăgiri viitoare. ”Inspirat deopotrivă din romanul proustian În căutarea timpului pierdut și din serialul Clanul Soprano, autoarea creează un set de personaje legate de industria muzicală și lasă timpul să-și pună amprenta asupra lor”, scrie The New York Times.

Cum a răsărit ideea acestui roman? Ascultați răspunsul scriitoarei:

         

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kMtAvU4oNyU&feature=related]

    

Apoi vine inedita cartea a lui Stephen Kelman, Și porumbeii vorbesc englezește. Harrison Opoku este un puști de unsprezece ani, de origine ghaneză, care trăiește cu mama și cu sora lui într-un ghetou londonez. Cel mai bun alergător din anul său, Harri străbate noua viață în adidașii săi desenați cu markerul, fără sa conștientizeze pericolele care îl înconjoară. Fascinat deopotriva de gașca “băieților răi”, și de porumbelul care îi vizitează balconul și cu care vorbește, Harri absoarbe toate elementele ciudate ale noii sale vieți londoneze: observând, ascultând și învățând trucurile supraviețuirii urbane.

   

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fweddM9NO7Y]