Marti, 4 noiembrie, va asteptam la a doua zi a Saptamanii Psi, cu ateliere in 5 orașe din tara, toate organizate in librariile retelei Carturesti.

Intrarea e libera, intalnirile incep peste tot de la ora 18.30, iar cartile de psihologie ale Editurii Trei vor fi reduse cu 25% pe parcursul intregii saptamani.

 

  • TripatIasi (Palas): Profesorul Ion Dafinoiu, liderul școlii de terapie ericksoniana, ne-a facut onoarea de a accepta sa fie prezent in cadrul Saptamanii Psi. Veti putea discuta cu dansul despre Utilizarea metaforei in psihoterapie.
  • Cluj (Iulius-Mall): Umbra din noi. Forta vitala subversiva, se cheama un volum recent tradus la Trei despre perspectiva jungiana asupra integrarii intunericului din noi insine. Specialista in psihoterapie integrativa Liana Don va propune sa porniti In cautarea… umbrei pierdute.
  • Bucuresti (Verona): Tripat. Ce trebuie să ştii despre droguri: de la alcool la ecstasy este o carte recentă publicată de Editura Trei, pentru a informa/constientiza atat consumatorii ocazionali sau inveterati, dar si parintii, profesorii si specialistii din sanatatea mentala. Pornind de aici, psihoterapeutul Raul Rosu (director executiv la Centrul de Sanatate Anti-Sida ARAS) propune discutia: Drogurile in date: abordari de tratament in adictie.

  • Brasov: De ce oamenii destepti fac greseli prostesti?
 Specialiste in psihologia invatarii si in formare și cadre didactice la Universitatea ”Transilvania”, Ana-Maria Cazan și Ramona Henter vor discuta despre acele momente in care, ca sa preluam o metafora automobilistica, vederea noastra este obturata de ”unghiurile moarte”.
  • Constanta: Adolescentii. Cum sa fim alaturi de ei?
 Cadre didactice la Universitatea ”Ovidius” din Constanta, Raluca Matei si Cristian Petre ajuta parintii si educatorii sa afle cum pot sa inteleaga mai bine schimbarile radicale din viata adolescentilor si cum ii pot sprijini sa se adapteze la provocarile varstei.