poster-inainte sa adorm

 

Din acest weekend, puteți urmări în cinematografe filmul ÎNAINTE SĂ ADORM (cu Nicole Kidman, Colin Firth şi Mark Strong), adaptare după romanul omonim tradus la Editura Trei.

Despre ce e vorba:

Are 47 de ani şi e scriitoare. Se trezeşte în fiecare dimineaţă neştiind unde se află. O formă rară de amnezie o impiedică să reţină informaţii mai mult de 24 de ore. Crede că are cu 20 de ani puţin, că este singură şi că are întreaga viaţă înainte. Dar descoperă că locuieşte cu soţul ei, Ben şi că majoritatea deciziilor importante din viaţa sa au fost deja luate. Doctorul ei o sfătuieşte să ţină un jurnal care o ajută să-şi recompună amintirile de la o zi la alta.

Dar într-o zi deschide jurnalul şi citeşte: “Să nu ai niciodată încredere în Ben”.

Autorul, fost ORL-ist:

În 2008, S.J. Watson era un ORL-ist de 37 de ani, care lucra cu copii hipoacuzici. El s-a înscris la un curs de şase luni organizat de Faber Academy destinat celor care doresc să înveţe să scrie romane.

Trei ani mai târziu, Watson a publicat Înainte să adorm: un roman care face senzaţie pe scena literară internaţională. Cartea a fost recompensată cu Premiile Crime Writers’ Association pentru cel mai bun roman de debut şi Galaxy National Book Award pentru thrillerul anului. Înainte să adorm este un thriller psihologic aclamat deopotrivă de public şi de critici. 

 

 “Un roman desăvârşit. Structura lui e atât de amețitoare, încât te face aproape să nu mai fii atent la stilul minunat în care e scris.” – Guardian