24detesteCe părere ai despre tine însuţi? Ce crezi despre corpul tău? Cât eşti de prietenos? Cât de bine faci faţă evenimentelor de viaţă traumatice? Eşti o persoană furioasă? Câtă încredere ai în ceilalţi?

Sunt sigură că cel putin o dată ţi-ai pus întrebările astea. Cartea 24 de teste de personalitate te ajută să identifici barierele ce stau între tine şi o viaţă personală şi profesională mai împlinită şi cum le poţi depăşi.

Oricine are zile în care se simte, cel puţin într-o oarecare măsură, copleşit de stres sau depresie. Face parte din viaţă. De vreme ce aceste zile proste sunt inevitabile, este esenţial să fim capabili să le gestionăm şi să mergem înainte, către vremuri mai bune.

Testele sunt grupate în trei secţiuni – bariere personale, bariere interpersonale şi dezvoltare personală – şi acoperă fiecare aspect al personalităţii, de la stima de sine, impulsivitate şi autoeficienţă, până la intimitate, furie şi relaţii romantice. La finalul fiecărui test, autorul oferă câteva consideraţii teoretice, scurte studii de caz, precum şi sfatul său de specialist, care te va ajuta să hotărăşti dacă este cazul să cauţi ajutor de specialitate.

   

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iwIeFHv2s18&feature=player_embedded]  

      

Sunt un tip de teste cu autoadministrare pentru că ele se bazează pe informaţii pe care eşti dispus să le oferi şi de aceea este foarte probabil să afli ceva ce deja ştiai despre tine. Scopul cărţii este acela de a-ţi oferi o mai bună viziune asupra barierelor care stau în calea unei vieţi mai eficiente și mai satisfăcătoare. Încă un lucru bine de ştiut este faptul că aceste teste au fost realizate pe baza studiilor pe sudenţi şi nu pe bolnavi clinici, deci dacă un scor îţi iese prea mare sau prea mic nu trebuie să tragi imediat concluzia că ai o problema psihică.

  

Citește pe Bookblog continuarea recenziei.

(Sursă video: Psihoterapie.net)