Jocurile OlimpiceLa fiecare patru ani, atleţi din toate colţuri le lumii se întâlnesc vara ca să concureze la Olimpiadă — cea mai mare competiţie sportivă de pe planetă. Timp de două săptămâni, sportivii îşi pun la încercare abilităţile, puterea şi norocul în peste trei sute de evenimente. Arenele unde se desfăşoară Olimpiadele devin centrul atenţiei întregii lumi, fiind urmărite la televizor de miliarde de oameni.

Anul acesta, Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro vor începe în data de 5 august și se vor încheia pe 21 august, cu un număr record de țări participante. Peste 10.500 de sportivi din 206 state vor concura pentru cele 306 seturi de medalii. Kosovo şi Sudanul de Sud vor avea în premieră sportivi la Jocurile Olimpice, iar Rio de Janeiro este primul oraş din America de Sud care găzduiește Jocuri Olimpice de vară. O altă premieră este organizarea Olimpiadei într-o ţară vorbitoare de limbă portugheză.

Țara noastră va participa la această ediție a Jocurilor Olimpice cu 96 de sportivi, în cadrul a 14 discipline sportive. Cele mai numeroase delegații sunt cea de atletism, cu 23 de sportivi, și cea de la canotaj, cu 18 sportivi. Gimnasta Cătălina Ponor va fi portdrapelul României.

Află detalii interesante despre Jocurile Olimpice de vară și cum au evoluat de-a lungul timpului din mini enciclopedia ilustrată Ce sunt Jocurile Olimpice de vară?