Daniel Nicolescu recenzează memoriile lui George W. Bush (“Momente de decizie”) în Business Magazin. Întreabarea, firească, legată de sinceritatea celui de-al 46-lea președinte american primește un răspuns nuanțat de tipul ”și da, și nu”:

Sinceritate? Da. Atunci când povesteşte nărăvirea sa întru alcool, când evocă paşii tremurători ai vindecării, când ne aduce în faţa ochilor experienţa propriului “drum al Damascului”, felul, deci, în care a ajuns să descopere noimele credinţei adevărate şi să se călăuzească, până şi în cele mai mărunte gesturi, după ele. Pe de altă parte, multe aspecte discutabile – relaţiile familiei Bush în Orientul Apropiat şi relaţiile de afaceri cu clanul Bin Laden, bunăoară – sunt ascunse sub o deasă perdea de uitare.

De asemnea, sunt amintite temele de interes maxim, de la povești de culise de la Casa Albă, la controversata numărătoare a voturilor din Florida, de la victimele urganului Katrina la atacurile asupra Turnurilor Gemene. ”Fragmente de istorie mare, văzute prin ochii şi, parţial, prin sufletul celui care a fost, preţ de opt ani, cel mai important om al planetei”, conchide Daniel Nicolescu.

  

   „Este extrem de bine argumentată. Și după ce afli mărturiile din carte, îţi dai seama că mandatele lui George W. Bush au fost unele importante. Și că Bush, la fel ca Truman, n-a fugit niciodată de provocări.”

— The Weekly Standard