Evenimentele de azi ale Săptămânii psi încep toate de la ora 18.00 și vă dau întâlnire cu specialiști în psihoterapie și sociopsihologie. Iată și programul, pe larg:

  

  • București, Cărturești-Verona: Psihoterapeutul și conferențiarul universitar Diana Vasile va discuta despre felul în care pasiunea pentru psihoterapie împletită cu știința (cu teoreticul) pot conduce la vindecare, adică la o terapie eficientă. Cumva, tema îmi amintește de reflecțiile lui Kottler legate de partea nevăzută a psihoterapiei, de experiențele, mai mult sau mai puțin plăcute, ale terapeutului.

  

  • Cluj, Cărturești-Iulius Mall: Despre ”blazonul familiei” va discuta specialista în dezvoltare personală și în parenting Alexandra Gorea. Cum este vorba de familie, cu siguranță că nu vor lipsi sugestiile Virginiei Satir (tradusă la Trei cu două volume), cea care a contribuit decisiv la dezvoltarea terapiei familiei.

  

  • Iași, Cărturești-Palas: Creatorul de școală sociopsihologică Adrian Neculau și psihoterapeutul Camelia Soponaru vor aduce în discuție o temă inedită: credința, privită din perspectiva psihologiei sociale. Se anunță, sunt sigur, dezbateri fierbiniți 🙂

       

  • Brașov: Dacă în ediția din primăvară, psihanalistul și directorul editurii Trei, Vasile Dem. Zamfirescu, și-a delectat publicul cu interpretări psihanalitice ale unor vise ale celor prezenți, prezentate ad hoc, tot despre vis și interpretarea sa va discuta acum și conf. univ. Aurel Ion Clinciu, autor printre altele al unui volum de introducere în psihanaliză. Tema domniei sale: ”visul, calea regală pentru dezvoltarea personală și creativitate”.