ZECE (+1) CĂRȚI ”PSI” nou-nouțe vă așteaptă la târg, 11 titluri incitante cu desene animate și cu spioni, cu dezvăluiri din cabinet și cu tehnici de ultimă oră din parenting și psihologie școlară.

GIF-top psiho Gaudeamus

11.Evaluarea psihologică aplicată, vol. coord. de Iulia Ciorbea. O carte scrisă de un colectiv de profesori universitari din București și Constanța, un volum despre evaluarea în context clinic, educațional și organizațional, volum util pentru studenții și pentru psihologii aflați la început de carieră.

10. Lecţii de viaţă de la Freud, de Brett Kahr. Editura Trei lansează o nouă și incitantă colecție: The School of Life. Ce mai poate spune bătrânul Freud unui tânăr al mileniului III? Ca să citez din titlurile a două capitole, îl poate învăța ”cum să facă din țânțar arămasar” sau ”cum să strice o glumă bună” 🙂

9. Sănătatea mentală a elevului. Ghid pentru personalul didactic, de Dr. William Dikel. O carte pentru consilierii din școli, dar și pentru profesori, un ghid de interpretare (dar și de gestionare) a celor mai diverse simptome (ADHD, depresie, anxietate și multe altele) ale elevilor vulnerabili.

8. Cu cărţile pe faţă. Elemente de psihanaliză relaţională, de Owen Renik. Unul dintre ”rebelii” psihanalizei contemporane vă invită, prin ilustrările sale clinice, direct în cabinetul său. Urmăriți la lucru un psihanalist cald și empatic, pragmatic și atent la semnele inconștientului.

7. Retman şi Retmagia. Desene animate psihoterapeutice, de Daniel David, Anca Dobrean & Mihai Goţiu. 5 filme de desene animate vindecătoare cu explicații și sfaturi terapeutice accesibile pentru psihologi, educatori, dar și pentru părinți. O carte utilă pentru lucrul cu adolescenții și copiii anxioși, depresivi, furioși sau vinovați.

6. Spy the Lie. Foşti ofiţeri CIA te învaţă cum să detectezi înşelătoriile, de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero şi Don Tennant. Ești jurnalist? Sau părinte? Sau lucrezi în vânzări sau în domeniul securității? Află tot ce voiai să știi nu doar despre comportamentele și gesturile mincinoase, dar și despre cum poți să descoși un copil care ascunde lucruri, un politician ipocrit sau un client care vrea să te tragă pe sfoară.

5. Experiența psihanalizei. Panorama psihanalizei contemporane, de Stephen A. Mitchell şi Margaret J. Black. O carte care dovedește că psihanaliza nu se reduce nicidecum la Freud. O introducere accesibilă în noile curente din psihanaliză, cu ilustrări concrete pentru diversele concepte și teorii predominante printre analiștii zilelor noastre.

4. Optimismul inteligent, de Alain Braconnier. „Această carte nu este o predică în favoarea optimismului „tâmp“. Optimismul nu poate fi obţinut dând dintr-o baghetă magică, trebuie să îl cauţi, să munceşti pentru el, să îl doreşti”, avertizează psihiatrul parizian.

3. Anatomia distructivității umane, de Erich Fromm. Vă loviți zilnic de tot felul de justificări neodarwiniste pentru a susține că ține de ”firea” noastră animalică să ne dăm în cap unii altora, că doar cel mai bine adaptat supraviețuiește. Ei bine, Fromm dovedește cu date din preistorie, antropologie sau psihanaliză că nu ne naștem cu patima distructivității și că spiritul de colaborare și empatia sunt mai adânci decât sadismul și agresivitatea.

2. Părintele conştient. Cum să ne transformăm pe noi pentru a avea copii puternici, de Dr. Shefali Tsabary. Cartea oferă oricărui părinte o șansă să se elibereze de vechile metehne de parentaj (moștenie inconștient din moși-strămoși) și să înțeleagă că trebuie să se adapteze la nevoile reale ale copilului, că trebuie să-l ghideze și să-l însoțească pe cel mic, nu să-l modeleze cu gândul că ”știe el mai bine de ce are nevoie copilul”.

1. Dicţionarul interpretării viselor, de Gerald Schoenewolf. Singurul dicţionar psihanalitic de vise tradus la noi, include peste 1000 de vise, aparţinând fie oamenilor simpli, pacienţi ai autorului, fie unor personalităţi precum Napoleon, Henry Miller sau Dali. Doriți, de pildă, să știți ce înseamnă dacă ați visat că zburați? Citiți 4 intrepretări diferite în acest fragment.

Descărcați catalogul complet al noutăților de psihologie: