Joi, 10 noiembrie: Săptămâna Psi e cu motoarele turate la maximum: vă așteptăm, de la 18.30, la o serie de discuții despre viața de cuplu, despre problemele de vorbire la copiii mici, dar și despre emoții și… curiozitate.

Intrarea este liberă, gazde ne vor fi librăriile Cărturești, iar cărțile de psihologie ale Editurii Trei vor putea fi cumpărate cu o reducere de 25% în toată săptămâna, în rețeaua Cărtureștilor.

banner-saptamana

Arad: Practici ale stimei de sine. Psihoterapeut adlerian și psiholog școlar, Angela-Carmen Plăcintar va porni discuția de la unul dintre cei mai îndrăgiți autori ai Editurii Trei, psihiatrul francez Christophe Andre, cel care semnează și volumul Imperfecți, liberi și fericiți, cu subtitlul… Practici ale stimei de sine.

afla-adevarulBucurești (Verona): Învață cum să convingi pe oricine să-ți destăinuie adevărul. Ion Duvac, fondatorul  Academiei Psychological Profiler te învață  învață cum să ”smulgi” adevărul din gura celor care vor să ascundă fapte sau informații vitale.

Iași (Palas): Practici terapeutice în lucru cu trauma, abuzul și violența. Violențele conjugale atinge cote dramatice în România. Tema va fi abordată de două psihoterapeute, Nicoleta Dumitru și Andreea Muraru, care au în comun experiența în terapia de cuplu. O carte care explică paradoxalele mecanisme care țin împreună soția abuzată și soțul agresiv este Iluzia iubirii. De ce se întoarce femeia maltratată la agresorul său.

Timișoara (Mercy): Cu emoții… despre emoțiii… dincolo de emoții. Specialistă în psihologie clinică, dar și în formare de educatori, Oana Dău Gașpar va discuta despre tehnicile prin care putem introduce emoțiile în comunicare. Un ghid util este volumul 101 tehnici favorite ale terapiei prin joc.

intarzierileCluj (Iulius Mall): Întârzieri în dezvoltarea limbajului la copii. Logoped (și profesor universitar) cu experiență, Carolina Bodea Hațegan va încerca să răspundă la acele întrebări pe care și le pun mulți părinți de copii mici: Cât de bine propunță copilul pentru vârsta lui? Oare nu trebuia deja să înceapă să facă fraze mai complexe? etc. Invitatea este autoarea unui tratat de Logopedie, dar va aduce în discuție și volumul Întârzierile de vorbire la copii. Simptom sau o etapă?

Brașov: Despre curiozitate. Numai pentru curioși. De câte ori nu vi s-a spus ca ”prea multă curiozitate strică”? Pe de altă parte, se zice că o minte curioasă este motorul dezvoltării… Conferențiar la Universitatea ”Transilvania” din Brașov și specialistă în psihologia învățării, Ana-Maria Cazan va căuta răspunsuri la întrebarea: ce ne împinge să explorăm, să creăm și să schimbăm lumea? Și o recomandare în ton cu tema: Formarea inovatorilor. Cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine?