Miercuri, 5 noiembrie, va asteptam cu ceai cald si teme fierbinti la cele 6 ateliere ale Saptamanii Psi, raspandite in toate colturile tarii.

Gazda intalnirilor va fi reteaua de librarii Carturesti. Intrarea e libera, iar workshopurile debuteaza la 18.30. In plus, cartile de psihologie ale Editurii Trei vor fi reduse cu 25% pe parcursul  saptamanii. ”Desfasuratorul” zilei arata cam asa:

  • Analiza viselorBucuresti (Verona): N-a trecut nici o luna de cand a aparut la Editura Trei cea mai proaspta traducere din opera lui C.G. Jung – e vorba de seminarul analistului elvetian Analiza viselor. Aceasta carte va fi si pretextul de la care va pleca discutia la care vor lua parte: 
profesoara universitara Mihaela Minulescu, liderul scolii romanesti de psihologie analitica, alaturi de Silviu Dragomir (director al Editurii Trei) și Sofia-Manuela Nicolae, terapeuta jungiana si redactor la aceeasi editura).
  • Timisoara (Mercy): Eticheta de ”isterie” a fost scoasa de zeci de ani din manualele de psihiatrie. Psihanalistul londonez Christopher Bollas sustine intr-o carte recent tradusa de Ed. Trei ca isteria ar fi inca ”printre noi”, doar ca poarta alte nume (”borderline”, de pilda). Aflati ce crede si terapeutul format in analiza existentiala Ali Baeram. Tema atelierului sau este: Isteria noastra cea de toate zilele.
  • Brasov: Cadre didactice la Universitatea ”Transilvania”, specialistele in psihologie Laura Elena Nastasa (cu formare in terapie experientiala) si Camelia Truta (cu experienta in psihologia educatiei) vor pune pe tapet un subiect de care fiecare s-a lovit macar o data in viata: Invatarea seninatatii fata in fata cu santajul emotional.
  • Constanta: Psihoterapeut, dar si prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (Univ. ”Ovidius”), Rodica Enache va aduce in discutie Experienta maternitatii – consiliere psihologica si postnatala.
  • Iasi (Palas): Una dintre prejudecatile de care participantii la Saptamana Psi se vor dezbara cu siguranta este aceea ca trebuie sa fii ”nebun” sau ”cu probleme” ca sa mergi la psiholog. Nu intamplator psihoterapeutele Nicoleta Dumitru si Andreea Muraru si-au intitulat tema atelierului: Ratacirea in normalitate. Cand apelam la terapie?
  • Cluj (Iulius Mall): Specializat in tulburari de spectru autist, psihologul Ovidiu Damian va discuta despre o tema sensibila, dar care merita adusa in spatiul public: Consilierea parintilor care au copii cu dizabilitati.