Save the date! În săptămâna 10 – 16 mai, la cea de-a doua ediție FestivalYA – primul festival de carte și idei Young Adult –, te întâlnești online cu super-autorii colecției Young Fiction Connection de la Editura Trei. 

Timp de o săptămână, pe paginile de Facebook și Youtube ale organizatorilor – Editura Trei și Cărturești –, adolescenții se conectează cu autorii de literatură Young Adult preferați: Patrick Ness, Maureen Johnson, Jennifer Niven, Rachel Cohn & David Levithan și Benjamin Alire Sáenz.

După ediția din 2020, când aproape 1000 de participanți au interacționat pe platforma online Zoom cu autorii preferați, festivalul propune pentru acest an și o temă: Cărți ecranizate. Vom povesti despre cum cărțile se transformă în filme, despre proiectele la care autorii invitați lucrează în prezent, dar și despre marile slăbiciuni și speranțe ale celor care scriu cărți pentru adolescenți. În completarea interacțiunilor cu autorii vin câteva ateliere gândite pe teme care aprind curiozitatea tinerilor: scriere creativă, cinema, video games și sănătate emoțională.

Iata când vă puteți întâlni cu autorii Editurii TREI:

Dacă vreți să le adresați întrebări autorilor voștri preferați, vă puteți înscrie AICI.

Pentru o scurtă călătorie în timp, la FestivalYA 2020, click pe acest link.

“Sunt încântată că romanele mele întâlnesc cititori din România, că adolescenții de aici se conectează la poveștile mele. E revelator să aflu că multe din experiențele de aici se oglindesc în viața tinerilor de la voi.”Angie Thomas

„Nu aveți idee câtă bucurie îmi aduce participarea la un festival de carte din România.”Maureen Johnson

„Simt că am acest sprijin imens în tot ceea ce fac. Să vii dintr-o comunitate ca Wattpad, în care eu însămi eram o fană a celor care scriau acolo și să ajungi să ai o armată de cititori în spate e ceva! Mă face să mă simt că pot învinge orice obstacole. Și asta doar datorită cititorilor mei din România și de pretutindeni.”Anna Todd